Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjemmelavede kartoffelkager

Den klassisk kartoffelkage har silkeblød vaniljecreme, flødeskum og et kakaodækket marcipanlåg.

Hjemmelavede kartoffelkager

© Anne au Chocolat

Hjemmelavede kartoffelkager

Til 10 personer

Det skal du bruge:

Vandbakkelsesdej

  • 70 g smør
  • 1 1/2 dl vand
  • 70 g mel
  • 2 tsk. sukker
  • 1 knivsp. salt
  • 2 stk. æg

Kagecreme med flødeskum

  • 180 ml sødmælk
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 stk. æggeblomme
  • 50 g sukker
  • 14 g maizena
  • 1 1/2 dl piskefløde

Marcipanlåg

  • 200 g marcipan
  • 1/2 dl kakaopulver

Sådan gør du:

Vandbakkelser

  1. Sæt ovnen på 180°, varmluft.
  2. Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde.
  3. Tilsæt mel, sukker og salt, og rør kraftigt med en ske, til dejen samler sig og slipper både skeen og gryden.
  4. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle lidt af. Pisk æggene let sammen i en anden skål og rør dem i lidt ad gangen. Rør godt efter hver gang, indtil dejen samler sig fint og er blød og skinnende.
  5. Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose med en 1 cm rund tylle, og sprøjt 10 vandbakkelser ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Det gøres sådan: Sprøjt to striber dej på 7-8 cm ved siden af hinanden ud på pladen , så de sidder sammen.
  7. Sprøjt en 3. stribe dej oven på de to striber i midten.
  8. Bag vandbakkelserne, ca. 25 min.
  9. Åbn ikke ovndøren undervejs i bagningen. Køl vandbakkelserne af på en bagerist.

Kagecreme med flødeskum

  1. Halver vaniljestangen og skrab kornene ud.
  2. Varm mælken op til kogepunktet sammen med den tomme vaniljestang.
  3. Pisk æggeblommer godt sammen sukker, vaniljekornene og sigtet maizena.
  4. Tag vaniljestangen op, og hæld mælken over i æggemassen. Pisk godt imens.
  5. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog den godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner.
  6. Hæld cremen over i en skål, og køl den af.
  7. Dæk skålen med film, og opbevar den på køl inden brug, ca. 1 time.
  8. Pisk fløden til skum, og pisk kagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og silkeblød igen. Vend forsigtigt fløden i kagecremen.

Samling af kartoffelkagen

  1. Skær en god lomme vandret i hver vandbakkelse, og fordel 2 spsk. creme i lommen.
  2. Rul marcipanen ud til 2-3 mm tykkelse, og si kakaopulver henover.
  3. Udstik marcipanen i 10 cirkler med en kageudstikker på ca. 7,5 cm.
  4. Læg en marcipancirkel oven på hver vandbakkelse.
  5. Nyd kartoffelkagerne med det samme, eller stil dem på køl indtil servering.

Tip: Husk ikke at åbne ovnlågen, når du bager vandbakkelser! Så falder de nemlig sammen.

Relaterede Artikler