Fuldkornspandekage med vanilje

Morgenstund har guld i munden, og jeg har fået en ny dille. Sunde pandekager. Dejen laves aftenen før, og den kan holde sig i køleskabet i to dage.

© Anders Schønnemann

æg 6 stk., ekstra store
letmælk 7,5 dl
havregryn 3 dl
fuldkornshvedemel 1 ½ dl
fint salt ¼ tsk.
vaniljestang ½ stk., god
sukker 2 tsk.
smør til stegning

Kom æg og 3 dl mælk i en skål, og pisk sammen.

Tilsæt havregryn og hvedemel, og rør, indtil der ingen klumper er tilbage.

Tilsæt resten af mælken og salt, og pisk sammen.

Skrab vaniljekornene ud på en tallerken, drys sukker herpå og bland sammen.

Kom vaniljesukkeret i dejen, og fordel.

Lad nu dejen stå og samle sig i 30 min. på køl.

Steg pandekagerne gyldne i lidt smør, og servér lune, naturel eller som her med lidt blåbær og revet gulerod til.

Relaterede Artikler