
Fuldkornspandekage med vanilje
Morgenstund har guld i munden, og jeg har fået en ny dille. Sunde pandekager. Dejen laves aftenen før, og den kan holde sig i køleskabet i to dage.
AfMaria Meldgaard
Fuldkornspandekage med vanilje
Det skal du bruge:
- æg 6 stk., ekstra store
- letmælk 7,5 dl
- havregryn 3 dl
- fuldkornshvedemel 1 ½ dl
- fint salt ¼ tsk.
- vaniljestang ½ stk., god
- sukker 2 tsk.
- smør til stegning
Sådan gør du:
- Kom æg og 3 dl mælk i en skål, og pisk sammen.
- Tilsæt havregryn og hvedemel, og rør, indtil der ingen klumper er tilbage.
- Tilsæt resten af mælken og salt, og pisk sammen.
- Skrab vaniljekornene ud på en tallerken, drys sukker herpå og bland sammen.
- Kom vaniljesukkeret i dejen, og fordel.
- Lad nu dejen stå og samle sig i 30 min. på køl.
- Steg pandekagerne gyldne i lidt smør, og servér lune, naturel eller som her med lidt blåbær og revet gulerod til.