
Ferskengratin
Enkel og lækker dessert på ingen tid.
Af4 personer
ferskner 600 g modne
smør 2 spsk.
rørsukker 25 g
lavendelblomster 1 spsk. friske/tørrede
æggeblommer 4 stk.
sukker 50 g
vand 2 spsk.
kirsch 2 spsk.
piskefløde 1 spsk.
• Skræl fersknerne, halver dem, og fjern stenen. Skær i både af ca. 1 cm’s tykkelse.
• Varm en pande op, brus smørret op, tilsæt ferskenbådene, og vend dem rundt ved høj varme ved ryste panden frem og tilbage.
• Drys rørsukker over, og ryst et par gange.
• Drys lavendelblomster over, ryst en tur til, og hæld det hele over på en tallerken.
• Fordel fersknerne i fire gratinskåle.
• Tænd for ovngrillen, og hav den klar.
• Pisk æggeblommer, sukker, vand og 1 spsk. kirsch sammen i en metalskål, gerne med rund bund. Sæt skålen over et vandbad, og pisk i blandingen, indtil den er 65-70° varm.
• Tag skålen af varmen. og pisk resten af kirschen og 1 spsk. piskefløde i. Fordel straks derefter denne sabayonne over fersknerne i de fire skåle.
• Sæt ovnen på grill. Sæt skålene på en bageplade, stil den så højt oppe som muligt, og lad overfladen få farve. Det tager 1-2 min.
• Bliv ved ovnen, det går stærkt.
• Servér med det samme.