Espresso-semifreddo med karamelliserede ferskner
© Pia Enghild

Espresso-semifreddo med karamelliserede ferskner

Her præsenterer vi en Italiensk-inspireret opskrift. Semifreddo betyder halvt frosset på italiensk, den meget luftige creme fryser til en let og luftig “iscreme”.

Opskrift:
past. æggeblommer 1 dl
rørsukker 1 dl
espresso dobbelt eller ½ dl meget stærk kaffe
vanilje ½ stang
fløde 1½ dl
flormelis 3 spsk.
past. æggehvider 1 dl
flormelis 3 spsk.
smør 10 g
brun farin 3 spsk.
blodappelsinsaft ½ dl, alternativt anvendes grape- eller appelsinsaft
ferskner 2 stk. uden sten og skåret i 1/8

Pisk æg og rørsukker til æggesnaps, og tilsæt vanilje og espresso. Pisk fløde med 3 spsk. flormelis, og vend det i espresso-æggesnapsen. Pisk æggehvider med 3 spsk. flormelis til marengs, og vend det i espresso-æggesnapsen.

Frys det 4 timer eller længere i portionsskåle dækket med husholdningsfilm. Fordel farin på en stegepande, og lad den smelte ved svag varme som ved tilberedning af brunede kartofler. Når farinen er opløst, tilsættes smør og blodappelsin- eller appelsinsaft. Kom ferskenbådene på panden, og lad disse boble i den røde karamel under forsigtig omrøring. Brug faste ferskner, da de ikke så let koger ud.