Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Espresso-semifreddo med karamelliserede ferskner

Her præsenterer vi en Italiensk-inspireret opskrift. Semifreddo betyder halvt frosset på italiensk, den meget luftige creme fryser til en let og luftig “iscreme”.

Espresso-semifreddo med karamelliserede ferskner

© Pia Enghild

Opskrift:
past. æggeblommer 1 dl
rørsukker 1 dl
espresso dobbelt eller ½ dl meget stærk kaffe
vanilje ½ stang
fløde 1½ dl
flormelis 3 spsk.
past. æggehvider 1 dl
flormelis 3 spsk.
smør 10 g
brun farin 3 spsk.
blodappelsinsaft ½ dl, alternativt anvendes grape- eller appelsinsaft
ferskner 2 stk. uden sten og skåret i 1/8

Pisk æg og rørsukker til æggesnaps, og tilsæt vanilje og espresso. Pisk fløde med 3 spsk. flormelis, og vend det i espresso-æggesnapsen. Pisk æggehvider med 3 spsk. flormelis til marengs, og vend det i espresso-æggesnapsen.

Frys det 4 timer eller længere i portionsskåle dækket med husholdningsfilm. Fordel farin på en stegepande, og lad den smelte ved svag varme som ved tilberedning af brunede kartofler. Når farinen er opløst, tilsættes smør og blodappelsin- eller appelsinsaft. Kom ferskenbådene på panden, og lad disse boble i den røde karamel under forsigtig omrøring. Brug faste ferskner, da de ikke så let koger ud.

Relaterede Artikler