Eton Mess med rabarber er den dejlig frisk dessert med flødeskum og marengs. De syrlige rabarber er i godt selskab med den chewy marengs og den bløde flødeskum.
Til 4 personer
Det skal du bruge:
Rabarberkompot
500 g rabarber
200 g sukker
3/4 dl vand
1 stk. vaniljestang
Marengs
2 stk. æggehvide
100 g sukker
1/2 tsk. citron, saft
Tilbehør
2 dl piskefløde
Sådan gør du:
Rabarber Eton Mess
Rabarberkompot: Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og vaniljekorn.
Bring i kog, og lad det småkoge, indtil rabarberne er helt møre og “falder fra hinanden”. Køl helt af.
Marengs: Sæt ovnen på 100°.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen og til sidst citron.
Fordel marengsen i små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen, ca. 1 time. Køl helt af.
Samling af desserten: Pisk fløden til en let skum. Fordel skiftevis rabarberkompot, flødeskum og stykker af marengs i lag i fire portionsglas. Server straks de lækre Eton Mess.
Tip: Prøv også at lave desserten med blommesyltetøj, æblegrød eller rødgrød.