En skøn sommerdessert med rabarber

De syrlige rabarber er i godt selskab med den chewy marengs og den bløde flødeskum.

En skøn sommerdessert med rabarber
© Anne au Chocolat

Rabarber Eton Mess

Eton Mess med rabarber er den dejlig frisk dessert med flødeskum og marengs. De syrlige rabarber er i godt selskab med den chewy marengs og den bløde flødeskum.

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Rabarberkompot

  • 500 g rabarber
  • 200 g sukker
  • 3/4 dl vand
  • 1 stk. vaniljestang

Marengs

  • 2 stk. æggehvide
  • 100 g sukker
  • 1/2 tsk. citron, saft

Tilbehør

  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du:

Rabarber Eton Mess

  1. Rabarberkompot: Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og vaniljekorn.
  2. Bring i kog, og lad det småkoge, indtil rabarberne er helt møre og “falder fra hinanden”. Køl helt af.
  3. Marengs: Sæt ovnen på 100°.
  4. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen og til sidst citron.
  5. Fordel marengsen i små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen, ca. 1 time. Køl helt af.
  6. Samling af desserten: Pisk fløden til en let skum. Fordel skiftevis rabarberkompot, flødeskum og stykker af marengs i lag i fire portionsglas. Server straks de lækre Eton Mess.

Tip: Prøv også at lave desserten med blommesyltetøj, æblegrød eller rødgrød.