Eclairs med vaniljefløde og rabarberglasur

En fransk kageklassiker som består af vandbakkelsesdej – her fyldt med sød vaniljefløde og marmelade.

eclairs med chantilly creme
© Foto: Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjær

Klassiske Eclairs vil vække glæde med den lyserøde rabarberglasur. Hvidt keramikfad fra Arket, gafler privateje.

Eclairs med chantillycreme og rabarberglasur

Af opskriften bliver 12 vandbakkelser, så lav gerne flere varianter.

Det skal du bruge:

Eclairs

  • 2 dl vand
  • 80 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg

Chantillycreme

  • ½ liter piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • korn af 1 stang vanilje
  • 3 spsk. rabarbermarmelade

Rabarberglasur

  • 2 dl flormelis
  • rabarbersaft
  • skovsyre
  • citronmelisse

Sådan gør du:

Eclairs

  1. Kom vand i en gryde, og bring i kog. Tilsæt smør, og lad det smelte. Drys melet i, og rør kraftigt med en grydeske, til dejen slipper grydens sider og er glat og fast. Tag gryden af varmen, og afkøl en smule.
  2. Tænd ovnen på 200 °. Slå æggene ud i en skål. Rør æggene i dejen lidt af gangen, mens du rører, til dejen er helt glat.
  3. Fyld dejen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt den ud i 12 cm aflange stænger – eclairs – på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag kagerne ved 200 ° i 25-30 min., til de er gyldne og hævet. Hold ovnen lukket de første 20 min., ellers risikerer man, at kagerne falder sammen. Tag en ud, falder den sammen, bages de lidt længere tid. Afkøl kagerne.

Chantillycreme

  1. Kom fløde, flormelis og vaniljekorn i en skål, og pisk til en skum.
  2. Vend med rabarbermarmelade, og fyld cremen i en sprøjtepose med tylle.
  3. Del vandbakkelserne, eller lav 3 små huller i bunden af vandbakkelserne. Fyld vandbakkelserne med chantillycreme.

Rabarberglasur

  1. Rør flormelis med rabarbersaft til en tyk glasur, og dekorér kagerne.
  2. Pynt med skovsyre og citronmelisse.

TIP: Vandbakkelserne kan også fyldes med en klassisk vaniljecreme og toppes med en kaffeglasur eller smeltet mørk chokolade.