
Dit livs kage
Et bryllup er den ultimative fest, og bryllupskagen højdepunktet. Disse to hjemmelavede kreationer i henholdsvis tre og fire etager tager tid at lave, men så de rækker denne opskrift også til 60-70 gæster.
AfOpskrift på bryllupskage i fire etager
Hver kage består af tre bunde og to lag cremefyld. Bundene bages enkeltvis i tærteforme, som kan indstilles til forskellige diametre, her 16, 22 , 26 og 34 cm. Start med den mindste bund, så du får lidt øvelse til de store.
Til en bund på 16 cm
1 spsk. klaret, lunt smør
25 g sukker
½ æg
25 g mel
1/4 tsk. bagepulver
Til stænkning
1 spsk. siet appelsinsaft
1 spsk spiritus (rom el. orange-likør)
Til alle tre bunde
140 g god abrikosmarmelade
Til nederste og mellemste bund
80 g blød nougat, smeltes
Til cremefyldet
125 g blødt smør
100 g flormelis
1 spsk. spiritus
125 g kransekagemasse, rives
30-50 g hakkede syltede abrikoser (fra dåse)
Indstil ringformen til den ønskede diameter, og sæt den på bagepapir på pladen. Pisk smør, sukker og æg sammen, vend mel med bagepulver i æggecremen, hæld dejen i formen, og glat den ud. Bag bunden ved 200-220 grader, 6-7 minutter, større bunde lidt mere. Afkøl bunden i formen, før den skæres løs langs kanten. Gentag 2 gange, så får du tre bunde i alt. Dryp dem med saft og spiritus, smør dem med hed abrikosmarmelade, lad den tørre, og smør nougat på to af bundene. Pisk cremefyldet sammen, smør halvdelen på den nederste bunds nougat-side, og dæk med den næste bund (nougat-side opad). Smør resten af cremen ovenpå, og læg den sidste bund på (abrikos-side nedad). Efter denne grundopskrift laver du de øvrige bunde, se ingredienslisterne for de forskellige diametre nedenfor. Når kagerne er lagt sammen, pensles de med hed abrikosmarmelade og svøbes ind i udrullet marcipan. Derefter smøres og pyntes kagerne med glasur.
Til en bund på 22 cm
2 spsk. klaret, lunt smør
50 g sukker
1 æg
50 g mel
½ tsk bagepulver
Stænkning og pensling
1 spsk. appelsinsaft
3 spsk. spiritus
200 g abrikosmarmelade
Til nederste og mellemste bund
150 g blød nougat
Til cremefyldet
250 g smør
200 g flormelis
2 spsk. spiritus
250 g kransekagemasse
75-100 g abrikosstykker
Til en bund på 26 cm
3 spsk. klaret, lunt smør
75 g sukker
1½ æg
75 g mel
3/4 tsk bagepulver
Stænkning og pensling
2 spsk. appelsinsaft
3 spsk. spiritus
300 g abrikosmarmelade
Til nederste og mellemste bund
225 g blød nougat
Til cremefyldet
350 g smør
275 g flormelis
3 spsk. spiritus
350 g kransekagemasse
125 g abrikosstykker
Til en bund på 34 cm
5 spsk. klaret, lunt smør
125 g sukker
2½ æg
125 g mel
1 tsk bagepulver
Stænkning og pensling
2-3 spsk. appelsinsaft
4 spsk. spiritus
350 g abrikosmarmelade
Til nederste og mellemste bund
350-400 g blød nougat
Til cremefyldet
600 g smør
500 g flormelis
4 spsk. spiritus
600 g kransekagemasse
150 g abrikosstykker
Til alle fire kager
4 ½ dl siet abrikosmarmelade til pensling
Til indpakning
1 ½ kg rå marcipan æltes sammen med
250 g flormelis
½ dl spiritus
Glasur
3 æggehvider pisket stive
650-700 g flormelis (lidt ad gangen)
2 tsk. glycerin, der tilsættes til sidst