Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Diamanter med citroncreme

En smuk anretning, der med garanti vil gå rent hjem på ethvert kaffebord: Diamanter med citroncreme.

Opskrift til ca. 40 stk.

mel 200 g
smør 135 g blødt
flormelis 70 g
perlesukker ca. 250 g til rulning

Citroncreme
citronsaft 170 g
sukker 35 g
smør 135 g
citroner 2 stk. økologiske, fintreven skal heraf
æg ca. 4 stk. hele (i alt 200 g)
sukker 50 g
citron eller lime 1 stk. økologisk små fintrevne stykker heraf til pynt.

• Kom mel, smør og flormelis i en skål, og findel smørret i melet.
• Saml dejen, til den er ensartet, uden at ælte den for meget.
• Del dejen i mindre portioner, og rul dem til pølser med en diameter på ca. 2 cm.
• Fordel perlesukker på et stykke alufolie eller i et lille fad. Rul forsigtigt dejpølsen i perlesukkeret, så det sætter sig fast.
• Lad dejen hvile i køleskabet i min. 1 time.
• Forvarm ovnen til 180°.
• Skær dejpølserne i mindre stykker (ca. 1 cm), og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
• Lad kagerne stå i ca. 30 min. for at temperere. Tryk derefter en hulning i hver småkage, således at overfladen buer ned.
• Bag kagerne i midten af ovnen, indtil de har taget farve - ca. 12 min.
• Afkøl på en bagerist.
• Forbered citroncremen: Kom citronsaft, sukker, smør og citronskal i en gryde, og varm det forsigtigt op.
• Pisk de hele æg med sukker, indtil de er skummende.
• Når citron-sukker-smørblandingen når 85°, tilsættes æggeblandingen under piskning. Rør rundt med en dejskraber. Sigt blandingen gennem en sigte ned i en skål.
• Kør med en stavblender, og hæld cremen i en engangssprøjtepose.
• Læg posen med cremen i køleskabet i min. 3 timer.
• Pynt de små kager med en lille udsprøjtet kuppel af citroncreme, og pynt med reven citron- eller limeskal.

Relaterede Artikler