Diamanter med citroncreme

En smuk anretning, der med garanti vil gå rent hjem på ethvert kaffebord: Diamanter med citroncreme.

Opskrift til ca. 40 stk.

mel 200 g
smør 135 g blødt
flormelis 70 g
perlesukker ca. 250 g til rulning

Citroncreme
citronsaft 170 g
sukker 35 g
smør 135 g
citroner 2 stk. økologiske, fintreven skal heraf
æg ca. 4 stk. hele (i alt 200 g)
sukker 50 g
citron eller lime 1 stk. økologisk små fintrevne stykker heraf til pynt.

• Kom mel, smør og flormelis i en skål, og findel smørret i melet.
• Saml dejen, til den er ensartet, uden at ælte den for meget.
• Del dejen i mindre portioner, og rul dem til pølser med en diameter på ca. 2 cm.
• Fordel perlesukker på et stykke alufolie eller i et lille fad. Rul forsigtigt dejpølsen i perlesukkeret, så det sætter sig fast.
• Lad dejen hvile i køleskabet i min. 1 time.
• Forvarm ovnen til 180°.
• Skær dejpølserne i mindre stykker (ca. 1 cm), og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
• Lad kagerne stå i ca. 30 min. for at temperere. Tryk derefter en hulning i hver småkage, således at overfladen buer ned.
• Bag kagerne i midten af ovnen, indtil de har taget farve - ca. 12 min.
• Afkøl på en bagerist.
• Forbered citroncremen: Kom citronsaft, sukker, smør og citronskal i en gryde, og varm det forsigtigt op.
• Pisk de hele æg med sukker, indtil de er skummende.
• Når citron-sukker-smørblandingen når 85°, tilsættes æggeblandingen under piskning. Rør rundt med en dejskraber. Sigt blandingen gennem en sigte ned i en skål.
• Kør med en stavblender, og hæld cremen i en engangssprøjtepose.
• Læg posen med cremen i køleskabet i min. 3 timer.
• Pynt de små kager med en lille udsprøjtet kuppel af citroncreme, og pynt med reven citron- eller limeskal.