Dessert Cremet rabarberroulade Lækker sommerkage med rabarberkompot og flødecreme. Af Lone Kjær — 25. juni 2020 #Kage // Rabarberroulade med creme er en klassiker, de færreste bliver trætte af. Rouladen kan med fordel tilberedes dagen før. Espressokopperne er fra Småland, og den lille keramikkande er fra Lone Schubert. © Foto: Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjær. Rabarberroulade med creme 1 stor roulade, ca. 12 skiver Det skal du bruge: Rabarberkompot 300 g rensede rabarber 150 g lyst rørsukker 1-2 tsk. kartoffelmel Rouladebund 4 store æg 120 g sukker 60 g hvedemel 60 g kartoffelmel ½ tsk. bagepulver Lidt sukker til drys Flødecreme ½ vaniljestang 1 spsk. rørsukker 2 æggeblommer 1½ dl piskefløde Pynt Rosenblade Blåbær- eller hindbærstøv Sådan gør du: Skær rabarberne i små stykker a ca. 1 cm, og kom dem i en gryde med sukker. Kog rabarberne i ca. 10 min. Blend rabarberne. Bland kartoffelmel med en anelse koldt vand, kom det i kompotten, og lad den køle af. Tænd ovnen på 180°. Pisk æg og sukker hvidt og skummende – brug en håndmikser. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Fordel forsigtigt dejen på en bageplade med bage-papir, og bag dejen i ca. 10 min., til den er gylden på overfladen. Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, og lad den ligge lidt. Træk derefter papiret af bunden. Smør rabarberkompotten ud på rouladen, og pak papiret stramt om rouladen, mens den forsigtigt rulles sammen. Lad rouladen ligge i papiret. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret. Kom vaniljesukker, æggeblommer og fløde i en gryde, og pisk ved jævn varme, indtil massen tykner. Cremen må endelig ikke koge. Tag gryden af varmen, og pisk i cremen, indtil den er afkølet. Fordel flødecreme i bunden af fire skåle, og top med skiver af roulade. Pynt med rosenblade, og drys sigtet blåbær- eller hindbærstøv over. Relateret Dessert Dansk video har gjort citronfromage til sommerens mest hypede dessert Dessert Rabarbermoussekage med mandelkage og rabarberkompot Dessert 'Den store bagedyst'-finalist deler sin opskrift på hjemmelavede fedtebrød Dessert Prøv denne lækre chokoladepavlova med mokkacreme Dessert Opskrift på fastelavnsboller med vandbakkelse og nougatcreme Dessert Marengskage med kirsebær og hjemmelavet vaniljeis