Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cremet rabarberroulade

Lækker sommerkage med rabarberkompot og flødecreme.

Rabarberroulade

© Foto: Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjær. - // Rabarberroulade med creme er en klassiker, de færreste bliver trætte af. Rouladen kan med fordel tilberedes dagen før. Espressokopperne er fra Småland, og den lille keramikkande er fra Lone Schubert.

Rabarberroulade med creme

1 stor roulade, ca. 12 skiver

Det skal du bruge:

Rabarberkompot

  • 300 g rensede rabarber
  • 150 g lyst rørsukker
  • 1-2 tsk. kartoffelmel

Rouladebund

  • 4 store æg
  • 120 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 60 g kartoffelmel
  • ½ tsk. bagepulver
  • Lidt sukker til drys

Flødecreme

  • ½ vaniljestang
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 æggeblommer
  • 1½ dl piskefløde
  • Pynt
  • Rosenblade
  • Blåbær- eller hindbærstøv

Sådan gør du:

  1. Skær rabarberne i små stykker a ca. 1 cm, og kom dem i en gryde med sukker.
  2. Kog rabarberne i ca. 10 min.
  3. Blend rabarberne.
  4. Bland kartoffelmel med en anelse koldt vand, kom det i kompotten, og lad den køle af.
  5. Tænd ovnen på 180°.
  6. Pisk æg og sukker hvidt og skummende – brug en håndmikser.
  7. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt.
  8. Fordel forsigtigt dejen på en bageplade med bage-papir, og bag dejen i ca. 10 min., til den er gylden på overfladen.
  9. Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, og lad den ligge lidt. Træk derefter papiret af bunden.
  10. Smør rabarberkompotten ud på rouladen, og pak papiret stramt om rouladen, mens den forsigtigt rulles sammen. Lad rouladen ligge i papiret.
  11. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret.
  12. Kom vaniljesukker, æggeblommer og fløde i en gryde, og pisk ved jævn varme, indtil massen tykner. Cremen må endelig ikke koge.
  13. Tag gryden af varmen, og pisk i cremen, indtil den er afkølet.
  14. Fordel flødecreme i bunden af fire skåle, og top med skiver af roulade. Pynt med rosenblade, og drys sigtet blåbær- eller hindbærstøv over.

Relaterede Artikler