Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Citronmarinerede jordbær

Jordbær og vaniljeis er en klassisk kombination. Her er en opskrift lavet på en lidt anderledes og herligt knasende måde.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer
vaniljeis 1 l
blå birkes ca. 100 g
sukker 3 spsk.
citronsaft fra ½ citron
jordbær 300 g, ikke for bløde
citronskal fra ½ økologisk citron

Lad isen blive lidt blød, før du skærer den i fire aflange stave. Læg en af isstavene på et stykke bagepapir. Læg papiret omkring isen, og rul isen rund.

Drys birkes ud på et nyt stykke bagepapir. Læg den runde isrulle i birkesfrøene, og rul, indtil hele isen er dækket. Pak isen i bagepapir, og læg den tilbage i fryseren. Gentag med resten af isen, og lad den ligge i fryseren i mindst 30 minutter.

Kom sukker og citronsaft i en skål, og rør rundt. Skær jordbærrene i skiver, og læg dem på en tallerken. Hæld sukker-citron-lagen over, og lad dem stå i ca. 30 minutter.

Servér isen skåret i brede skiver med jordbær, lage og revet citronskal.

Relaterede Artikler