
Citronfromage med rabarberskum
Citronfromagen er tilbage, og hvorfor har den nogensinde været væk, tænker vi, når vi sætter tænderne i den syrlige, luftige mousse? Her krydret med en anelse rom.
AfVi krydrer vores citronfromage med en anelse lys rom.
husblas 2 blade
past. æggeblommer 1 bæger (svarer til 2 blommer)
sukker 1/2 dl
citron ½ stk. økologisk, revet skal herfra
citronsaft 40 ml
lys rom 2 tsk.
past. æggehvider 1 bæger (svarer til 1 ½ æggehvide)
piskefløde 1 ½ dl
Rabarberskum:
rabarber 3 stilke
sukker 3 spsk.
piskefløde 1 dl
mørk chokolade en smule til at drysse over
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen i en skål, og vend citronskal heri.
Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt over svag varme. Tag straks fra varmen, og rør citronsaft og rom heri.
Pisk æggehvider til skum. Pisk fløden til skum i en anden skål. Hæld nu husblas og citronblandingen i en tynd stråle i æggeblommemassen, mens du rører. Vend de piskede æggehvider heri, og vend til sidst flødeskummet forsigtigt i.
Hæld fromagen op i fire små skåle, og stil i køleskabet i minimum 2 timer.
Skær rabarber i små stykker, og kom i en gryde med sukker og 1 spsk. vand. Læg låg på, og lad rabarberne simre møre i 5 min. Afkøl helt.
Pisk fløden til skum i en lille skål, og vend med rabarber. Pynt citronfromagen med rabarberskum og hakket mørk chokolade, eller servér rabarberskum hertil.
Serveret i blonde-skåle fra Charlotte Høgholt Smedegaard på en bakke fra Mojoo. Vase fra Grønlykke. Skeen er Grand Prix fra Kay Bojesen.