
Chokoladesuppe med te og syltet appelsin på toppen
Hvem kan sige nej til en sød skål suppe brygget på te og chokolade
AfOpskrift til 8 personer
Chokoladesuppe:
sødmælk 7 dl
te, Earl Grey, 30 g, god kvalitet
mørk chokolade 250 g, 70% kakao
Bring mælken i kog, tag gryden fra varmen, og kom tebladene i. Læg låg på, og lad den trække i 4 minutter. Si mælken over i en skål.
Hak chokoladen groft, kom den i en skål, og smelt den over et vandbad.
Tag chokoladen op af vandbadet, og hæld lidt efter lidt den varme te-mælk over, mens du rører med et piskeris til blandingen er blank og elastisk.
Dæk skålen til med husholdningsfilm, og sæt den i køleskab, indtil den skal bruges.
Kør suppen igennem med en stavblender, til konsistensen er fin og glat, inden suppen serveres.
Syltede appelsiner:
appelsiner 3 stk. pæne, usprøjtede
nelliker 2 stk., hele
smør 1 spsk.
rørsukker 100 g
Bring en gryde med vand i kog, og kog de hele appelsiner i ca. 5 min. Tag appelsinerne op, og læg dem på et skærebræt.
Skær de hele appelsiner halvt over, derefter i kvarte. Fjern evt. kerner og den midterste hvide stamme, skær appelsinerne ud i mindre stykker og kom dem i en varm sauterpande.
Tilsæt nelliker og smør, og lad blandingen karamellisere let.
Tilsæt rørsukker og hæld vand ved, til det lige dækker.
Bring det hele i kog, og lad derefter vandet fordampe under middelvarme. Rør en gang imellem. Dæk igen med vand, lad det fordampe, og gentag processen med vandet en tredje og sidste gang.
Tag kasserollen fra varmen, og fjern nellikerne.
Hæld appelsinerne over i en skål, og lad dem køle af ved stuetemperatur. Opbevar de syltede appelsiner i køleskabet.
Når du skal servere suppen, gør du nogle små serveringsskåle klar.
Fordel nu 2-3 spsk. syltet appelsin i hver skål, og hæld chokoladesuppen over. Pynt med lidt ekstra appelsiner på toppen.