Chokolademarengs med lakridsparfait og kirsebær

Hjemmelavede marengs, som på en gang er skrøbelige og rustikke med en uimodståelig sej midte.

© Anders Schønnemann

Vi topper chokolademarengsene med en cremet lakridsparfait og dryp af de skønneste amarenakirsebær. Dine gæster vil helt sikkert elske dig for denne dessert.

4-6 personer

æggeblommer 4 stk. pasteuriserede (2 bægre) rørsukker 75 g lyst lakridspulver 1 spsk. piskefløde 21⁄2 dl creme fraiche 200 g æggehvider 1⁄2 dl pasteuriserede hvidvinseddike 1⁄4 tsk. sukker 100 g mørk chokolade 80 g amarenakirsebær 4 spsk.

• Pisk æggeblommer og sukker luftigt. • Tilsæt lakridspulver, og pisk yderligere et øjeblik. • Pisk fløden til letpisket skum. Tilsæt creme fraiche, og pisk yderligere et øjeblik. • Vend cremen i æggesnapsen, til den er ensartet. • Hæld iscremen i en form med tilhørende låg. Dæk iscremen med husholdningsfilm, og luk formen til. Frys iscremen i min. 6 timer. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 30 min. før servering. • Tænd ovnen på 100°. • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast. • Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad, og afkøl. • Hak resten af chokoladen. • Vend forsigtigt den hakkede chokolade i marengs- massen. • Vend til sidst forsigtigt smeltet chokolade i massen, så der dannes striber, og massen bliver marmoreret. • Fordel skødesløst marengsmassen i fire store runde “reder” på en bageplade med bagepapir. • Bag marengsene i ovnen i 60 min. Lad dem køle helt af. • Servér kugler af lakridsparfait lagt op i marengsene. Læg et par syltede kirsebær over, og dryp mønstre med saften.

Relaterede Artikler