Chokolademarengs med lakridsparfait og kirsebær

Hjemmelavede marengs, som på en gang er skrøbelige og rustikke med en uimodståelig sej midte.

© Anders Schønnemann

Vi topper chokolademarengsene med en cremet lakridsparfait og dryp af de skønneste amarenakirsebær. Dine gæster vil helt sikkert elske dig for denne dessert.

4-6 personer

æggeblommer 4 stk. pasteuriserede (2 bægre)
rørsukker 75 g lyst
lakridspulver 1 spsk.
piskefløde 21⁄2 dl
creme fraiche 200 g
æggehvider 1⁄2 dl pasteuriserede
hvidvinseddike 1⁄4 tsk.
sukker 100 g
mørk chokolade 80 g
amarenakirsebær 4 spsk.

• Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
• Tilsæt lakridspulver, og pisk yderligere et øjeblik.
• Pisk fløden til letpisket skum. Tilsæt creme fraiche, og pisk yderligere et øjeblik.
• Vend cremen i æggesnapsen, til den er ensartet.
• Hæld iscremen i en form med tilhørende låg. Dæk iscremen med husholdningsfilm, og luk formen til. Frys iscremen i min. 6 timer. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 30 min. før servering.
• Tænd ovnen på 100°.
• Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
• Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad, og afkøl.
• Hak resten af chokoladen.
• Vend forsigtigt den hakkede chokolade i marengs- massen.
• Vend til sidst forsigtigt smeltet chokolade i massen, så der dannes striber, og massen bliver marmoreret.
• Fordel skødesløst marengsmassen i fire store runde “reder” på en bageplade med bagepapir.
• Bag marengsene i ovnen i 60 min. Lad dem køle helt af.
• Servér kugler af lakridsparfait lagt op i marengsene. Læg et par syltede kirsebær over, og dryp mønstre med saften.

Relaterede Artikler