Chokoladekage med karamel og peanuts

En lækker dessert, som bestemt ikke bliver værre med en kugle vaniljeis.

Chokoladekage med karamel og peanuts © Anne au Chocolat

Chokoladekage med karamel og peanuts

Her finder du opskriften på en lækker chokoladekage med karamel og peanuts!.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

Chokoladekage

  • 40 g smør
  • 40 g chokolade, mørk
  • 50 g sukker
  • 1 stk. æg
  • ¼ spsk. mel

Karamel

  • 32 g sukker
  • 40 ml piskefløde
  • 8 g smør

Pynt

  • 20 g peanutnødder, saltede

Sådan gør du:

Chokoladekage

  • Sæt ovnen på 180°.
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
  • Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
  • Bag chokoladekagen i en rund form beklædt med bagepapir, ca. 25 min., ved varmluft. Kagen skal føles lidt ubagt.
  • Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen – eller om morgenen hvis den skal serveres til dessert.
  • Opbevar den på køl indtil servering.

Karamel

  • Smelt sukker til en lysebrun karamel i en stor tykbundet gryde, så sukkeret ligger i et ikke alt for tykt lag.
  • Opvarm imens fløden i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgeovnen. Tag sukkeret af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt, for fuld kraft imens – brug gerne et piskeris for at undgå sukkerklumper.
  • Tilsæt straks smørret derefter og rør godt rundt. Tilsæt til sidst peanuts og lad karamellen køle af.
  • Opbevar den på køl i en lille times tid, til den tykner let. Så er karamellen nemmere at styre på kagen.
  • Fordel karamellen på kagen og server straks eller opbevar den på køl, til den skal serveres.