Chokoladekage med karamel og peanuts
En lækker dessert, som bestemt ikke blive værre med en kugle vaniljeis.
AfAnne au Chocolat
Chokoladekage med karamel og peanuts
Denne opskrift byder på chokolade, karamel og peanuts i skøn kombination.
10 personer
Det skal du bruge:
Chokoladekage
- 200 g smør
- 200 g chokolade, mørk
- 250 g sukker
- 5 stk. æg
- 1 spsk. mel
Karamel
- 160 g sukker
- 200 ml piskefløde
- 40 g smør
Pynt
- 100 g peanutnødder, saltede
Sådan gør du:
Chokoladekage
- Sæt ovnen på 180°.
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
- Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
- Bag chokoladekagen i en rund form beklædt med bagepapir, ca. 25 min., ved varmluft. Kagen skal føles lidt ubagt.
- Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen – eller om morgenen hvis den skal serveres til dessert.
- Opbevar den på køl indtil servering.
Karamel
- Smelt sukker til en lysebrun karamel i en stor tykbundet gryde, så sukkeret ligger i et ikke alt for tykt lag.
- Opvarm imens fløden i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgeovnen. Tag sukkeret af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt, for fuld kraft imens – brug gerne et piskeris for at undgå sukkerklumper.
- Tilsæt straks smørret derefter og rør godt rundt. Tilsæt tilsidst peanuts og lad karamellen køle af.
- Opbevar den på køl i en lille times tid, til den tykner let. Så er karamellen nemmere at styre på kagen.
- Fordel karamellen på kagen og server straks eller opbevar den på køl, til den skal serveres.