Denne opskrift byder på chokolade, karamel og peanuts i skøn kombination.
10 personer
Det skal du bruge:
Chokoladekage
200 g smør
200 g chokolade, mørk
250 g sukker
5 stk. æg
1 spsk. mel
Karamel
160 g sukker
200 ml piskefløde
40 g smør
Pynt
100 g peanutnødder, saltede
Sådan gør du:
Chokoladekage
Sæt ovnen på 180°.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekagen i en rund form beklædt med bagepapir, ca. 25 min., ved varmluft. Kagen skal føles lidt ubagt.
Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen – eller om morgenen hvis den skal serveres til dessert.
Opbevar den på køl indtil servering.
Karamel
Smelt sukker til en lysebrun karamel i en stor tykbundet gryde, så sukkeret ligger i et ikke alt for tykt lag.
Opvarm imens fløden i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgeovnen. Tag sukkeret af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt, for fuld kraft imens – brug gerne et piskeris for at undgå sukkerklumper.
Tilsæt straks smørret derefter og rør godt rundt. Tilsæt tilsidst peanuts og lad karamellen køle af.
Opbevar den på køl i en lille times tid, til den tykner let. Så er karamellen nemmere at styre på kagen.
Fordel karamellen på kagen og server straks eller opbevar den på køl, til den skal serveres.