Her finder du opskriften på en lækker chokoladekage med karamel og peanuts!.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
Personer
Chokoladekage
40
g
smør
40
g
chokolade, mørk
50
g
sukker
1
stk.
æg
¼
spsk.
mel
Karamel
32
g
sukker
40
ml
piskefløde
8
g
smør
Pynt
20
g
peanutnødder, saltede
Sådan gør du:
Chokoladekage
Sæt ovnen på 180°.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekagen i en rund form beklædt med bagepapir, ca. 25 min., ved varmluft. Kagen skal føles lidt ubagt.
Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen – eller om morgenen hvis den skal serveres til dessert.
Opbevar den på køl indtil servering.
Karamel
Smelt sukker til en lysebrun karamel i en stor tykbundet gryde, så sukkeret ligger i et ikke alt for tykt lag.
Opvarm imens fløden i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgeovnen. Tag sukkeret af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt, for fuld kraft imens – brug gerne et piskeris for at undgå sukkerklumper.
Tilsæt straks smørret derefter og rør godt rundt. Tilsæt til sidst peanuts og lad karamellen køle af.
Opbevar den på køl i en lille times tid, til den tykner let. Så er karamellen nemmere at styre på kagen.
Fordel karamellen på kagen og server straks eller opbevar den på køl, til den skal serveres.