Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokolade-crème brûlée

Opskrift på sød og sprød chokolade-crème brûlée.

© Pia Enghild

Opskrift:
fløde 2 dl
sødmælk 2 dl
rørsukker 100 g
vaniljekorn skrabet fra 2 stænger
mørk chokolade 70 %, 75 g, hakket
pasteuriserede æggeblommer 4 stk.

Varm fløde, sødmælk, rørsukker og vaniljekorn i en gryde, og træk fra ved ca. 60?. Hæld den varme væske over chokoladen, og rør, til chokoladen er opløst. Vend endelig æggeblommerne i, og hæld crème brûlée-massen i 4 forme. Sæt formene i en dyb bradepande med kogende vand. Vandet skal gerne dække den nederste cm af formene.

Bag crème brûlée’rne i vandbadet ved 135° i 25 min. Chokolade-crème brûlée’rne skal virke faste, når de tages ud. Stil dem på køl, og karamelliser inden servering med gasbrænder eller under grillen med hver 1 tsk. rørsukker jævnt fordelt på overfladen. Server evt. med syltede brombær til.

Relaterede Artikler