Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cheesecake-trifli med syltet appelsin og knas

Det her er en dessert, du skal lave i etaper, syltet appelsin den ene dag, is den anden – men den er det værd!

© Lars Ranek

Opskrift til 4 personer

Syltet appelsin (begynd 2 dage i forvejen)
appelsiner 3 stk., usprøjtede
citron 1 stk., usprøjtet
vand 1 ½ l
citronsaft af ½ stk. usprøjtet citron
sukker samme mængde som vægten af frugten

Skyl appelsinerne og citronen grundigt. Skær citrusfrugterne i tynde skiver, og fjern kernerne.

Kom frugtskiverne i en skål med 1 ½ l vand. Dæk til med husholdningsfilm, og lad det hele stå natten over og trække.

Næste dag: Bring det hele i kog i en gryde, og lad det simre i 35 min. Afkøl til næste dag.

Afvej nu frugt og vand, og tilsæt samme mængde sukker. Bring det hele i kog, og lad det simre i 1 time og 20 min. Tilsæt citronsaft, og lad det koge videre i et par minutter.

Afkøl, og opbevar de syltede appelsiner i et glas eller anden tætsluttende beholder.

Cheesecake-is (begynd 1 dag i forvejen)
sødmælk ½ l
piskefløde 1 dl
glukosesirup 1 stor spsk.
sukker 175 g
æggeblommer 2 stk.
citronskal reven af 1 stk., usprøjtet
vaniljestang ½ stk., flækket og kornene skrabet ud
flødeost 50 g

Kom sødmælk, piskefløde, glukosesirup, sukker, æggeblommer, reven citronskal og vaniljekorn i en tykbundet gryde, og lad det jævne ved 84°.

Hæld blandingen igennem en sigte over i en skål, og lad det afkøle helt. Tilsæt flødeost, og kør en tur med stavblenderen. Lad blandingen stå i køleskabet natten over, så den kan sætte sig.

Kør blandingen i en ismaskine, eller frys den i fryseren – husk at røre i den ca. hver halve time.

Vaniljesauce
piskefløde ½ l
sukker 50 g
vaniljestang ½ stk., flækket og kornene skrabet ud.

Kom piskefløde, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en kasserolle, og bring det i kog. Lad det tykne stille og roligt. Det tager ca. ½ time. Afkøl.

Kom en stor skefuld syltet appelsin i et dessertglas, og læg en stor kugle is ovenpå. Hæld vaniljesauce over, og slut af med crumble (se opskrift nedenfor).

Crumble
smør 100 g, blødt
flormelis 100 g
hvedemel 100 g
mandelmel 70 g
havsalt 1 knsp.

Bland blødt smør, flormelis, mel, mandelmel og salt sammen i en skål til en ensartet masse. Gnid dejen mellem hænderne, til den krummer. Fordel krummerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem ligge og tørre i ca. 20 min.

Forvarm ovnen til 165°, og bag krummerne midt i ovnen i 20-25 min., eller indtil de er gyldne. Afkøl på en bagerist.

Relaterede Artikler