
Cheesecake med kirsebær
Forkæl dine gæster og lav Morten Heibergs syndige variant af en cheesecake med kirsebær.
AfMorten Heiberg
BUND
mandelmel 160 g
flormelis 120 g
hvedemel 25 g
æggehvider 3 stk. store
brun farin (eller uraffineret rørsukker) 60 g
• Forvarm ovnen til 175°.
• Gør en bagering med 22 cm i diam. klar på en bageplade beklædt med bagepapir.
• Bland mandelmel, flormelis og hvedemel i en skål med et piskeris.
• Pisk æggehviderne skummende, tilsæt brun farin undervejs, og pisk dem stive. Hæld de tørre ingredienser i, og vend sammen i hurtige, men forsigtige tag. Hæld blandingen i kageringen, glat ud, og bag kagen midt i ovnen i 24-26 min. Åbn ovnlågen et par gange undervejs.
• Afkøl på en bagerist. Kagen kan evt. opbevares på frost.
SYLTEDE KIRSEBÆR
vand 200 g
sukker 200 g
kirsebær 500 g frosne
• Bring vand og sukker i kog i en gryde.
• Tilsæt kirsebær, og kog op.
• Tag kirsebærrene op med en hulske, og kom dem i en skål. lad lagen koge ind i ca. 5 min. Hæld lagen over bærrene, afkøl, og opbevar i en tætsluttende beholder i køleskab.
• Lad bærrene afdryppe i en sigte i mindst 1⁄2 time før servering.
CRUMBLE
smør 50 g
sukker 40 g
mandelmel 35 g
hvedemel 50 g
salt en smule
• Bland ingredienserne i en skål, og saml dem til en ensartet dej. Kom dejen i en beholder, og lad den hvile i min. 1 time.
• Forvarm ovnen til 165°.
• Læg bagepapir på en bageplade, og nulr dejen i små stykker med fingrene. de må gerne have forskellig størrelse. Bag midt i ovnen i ca. 14 min. Hvis du synes, at stykkerne flyder sammen, kan du undervejs i bagningen tage bagepladen ud og hakke forsigtigt med en kniv.
• Afkøl på en rist, og opbevar crumblen i en tætsluttende beholder.
MOUSSE
NB: Moussen skal i formen, så snart den er færdig.
husblas 2 blade
flødeost 200 g
flormelis 1 spsk.
sukker 75 g
vand 40 g
æggeblommer 3 stk. store
piskefløde 250 g
• Opblød husblas i en stor skål med koldt vand.
• Gør et varmt vandbad klar.
• Kom flødeost i en skål, og stil den i vandbad, så osten blødgøres. tilsæt flormelis, og pisk glat med et piskeris. tag skålen fra vandbadet, og stil den til side.
• Bring sukker og vand i kog i en lille kasserolle. Kom æggeblommer i en skål, og hæld den varme sukkerlage over i en tynd stråle under piskning. Sæt skålen over vandbadet, tilsæt den opblødte, knugede husblas, og pisk æggeblommerne, til de er skummende. Tag skålen fra vandbadet, og pisk, til æggeblommerne er afkølede.
• Vend dem sammen med flødeosten.
• Pisk fløden til blødt skum. tilsæt flødeskummet i flødeostemassen, og vend den sammen, til den er ensartet.
SAMLING AF KAGEN
• Fór en kagering på 22 cm i diam. med plastikkantbånd eller cellofan. læg den bagte kagebund i.
• Hæld ca. halvdelen af cremen over bunden, fordel de afdryppede kirsebær ovenpå. Slut af med resten af cremen.
• Sæt kagen i fryser eller i køleskab, indtil cremen har sat sig.
• Pynt med crumble på overfladen, og lav evt. to baner med sigtet flormelis.