Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cheesecake med kirsebær

Forkæl dine gæster og lav Morten Heibergs syndige variant af en cheesecake med kirsebær.

© Anders Schønnemann

BUND mandelmel 160 g flormelis 120 g hvedemel 25 g æggehvider 3 stk. store brun farin (eller uraffineret rørsukker) 60 g • Forvarm ovnen til 175°. • Gør en bagering med 22 cm i diam. klar på en bageplade beklædt med bagepapir. • Bland mandelmel, flormelis og hvedemel i en skål med et piskeris. • Pisk æggehviderne skummende, tilsæt brun farin undervejs, og pisk dem stive. Hæld de tørre ingredienser i, og vend sammen i hurtige, men forsigtige tag. Hæld blandingen i kageringen, glat ud, og bag kagen midt i ovnen i 24-26 min. Åbn ovnlågen et par gange undervejs. • Afkøl på en bagerist. Kagen kan evt. opbevares på frost. SYLTEDE KIRSEBÆR vand 200 g sukker 200 g kirsebær 500 g frosne • Bring vand og sukker i kog i en gryde. • Tilsæt kirsebær, og kog op. • Tag kirsebærrene op med en hulske, og kom dem i en skål. lad lagen koge ind i ca. 5 min. Hæld lagen over bærrene, afkøl, og opbevar i en tætsluttende beholder i køleskab. • Lad bærrene afdryppe i en sigte i mindst 1⁄2 time før servering. CRUMBLE smør 50 g sukker 40 g mandelmel 35 g hvedemel 50 g salt en smule • Bland ingredienserne i en skål, og saml dem til en ensartet dej. Kom dejen i en beholder, og lad den hvile i min. 1 time. • Forvarm ovnen til 165°. • Læg bagepapir på en bageplade, og nulr dejen i små stykker med fingrene. de må gerne have forskellig størrelse. Bag midt i ovnen i ca. 14 min. Hvis du synes, at stykkerne flyder sammen, kan du undervejs i bagningen tage bagepladen ud og hakke forsigtigt med en kniv. • Afkøl på en rist, og opbevar crumblen i en tætsluttende beholder.
MOUSSE NB: Moussen skal i formen, så snart den er færdig. husblas 2 blade flødeost 200 g flormelis 1 spsk. sukker 75 g vand 40 g æggeblommer 3 stk. store piskefløde 250 g
• Opblød husblas i en stor skål med koldt vand. • Gør et varmt vandbad klar. • Kom flødeost i en skål, og stil den i vandbad, så osten blødgøres. tilsæt flormelis, og pisk glat med et piskeris. tag skålen fra vandbadet, og stil den til side. • Bring sukker og vand i kog i en lille kasserolle. Kom æggeblommer i en skål, og hæld den varme sukkerlage over i en tynd stråle under piskning. Sæt skålen over vandbadet, tilsæt den opblødte, knugede husblas, og pisk æggeblommerne, til de er skummende. Tag skålen fra vandbadet, og pisk, til æggeblommerne er afkølede. • Vend dem sammen med flødeosten. • Pisk fløden til blødt skum. tilsæt flødeskummet i flødeostemassen, og vend den sammen, til den er ensartet.
SAMLING AF KAGEN • Fór en kagering på 22 cm i diam. med plastikkantbånd eller cellofan. læg den bagte kagebund i. • Hæld ca. halvdelen af cremen over bunden, fordel de afdryppede kirsebær ovenpå. Slut af med resten af cremen. • Sæt kagen i fryser eller i køleskab, indtil cremen har sat sig. • Pynt med crumble på overfladen, og lav evt. to baner med sigtet flormelis.

Relaterede Artikler