© Anders Schønnemann

Cheesecake med kirsebær

Forkæl dine gæster og lav Morten Heibergs syndige variant af en cheesecake med kirsebær.

BUND mandelmel 160 g flormelis 120 g hvedemel 25 g æggehvider 3 stk. store brun farin (eller uraffineret rørsukker) 60 g • Forvarm ovnen til 175°. • Gør en bagering med 22 cm i diam. klar på en bageplade beklædt med bagepapir. • Bland mandelmel, flormelis og hvedemel i en skål med et piskeris. • Pisk æggehviderne skummende, tilsæt brun farin undervejs, og pisk dem stive. Hæld de tørre ingredienser i, og vend sammen i hurtige, men forsigtige tag. Hæld blandingen i kageringen, glat ud, og bag kagen midt i ovnen i 24-26 min. Åbn ovnlågen et par gange undervejs. • Afkøl på en bagerist. Kagen kan evt. opbevares på frost. SYLTEDE KIRSEBÆR vand 200 g sukker 200 g kirsebær 500 g frosne • Bring vand og sukker i kog i en gryde. • Tilsæt kirsebær, og kog op. • Tag kirsebærrene op med en hulske, og kom dem i en skål. lad lagen koge ind i ca. 5 min. Hæld lagen over bærrene, afkøl, og opbevar i en tætsluttende beholder i køleskab. • Lad bærrene afdryppe i en sigte i mindst 1⁄2 time før servering. CRUMBLE smør 50 g sukker 40 g mandelmel 35 g hvedemel 50 g salt en smule • Bland ingredienserne i en skål, og saml dem til en ensartet dej. Kom dejen i en beholder, og lad den hvile i min. 1 time. • Forvarm ovnen til 165°. • Læg bagepapir på en bageplade, og nulr dejen i små stykker med fingrene. de må gerne have forskellig størrelse. Bag midt i ovnen i ca. 14 min. Hvis du synes, at stykkerne flyder sammen, kan du undervejs i bagningen tage bagepladen ud og hakke forsigtigt med en kniv. • Afkøl på en rist, og opbevar crumblen i en tætsluttende beholder.
MOUSSE NB: Moussen skal i formen, så snart den er færdig. husblas 2 blade flødeost 200 g flormelis 1 spsk. sukker 75 g vand 40 g æggeblommer 3 stk. store piskefløde 250 g
• Opblød husblas i en stor skål med koldt vand. • Gør et varmt vandbad klar. • Kom flødeost i en skål, og stil den i vandbad, så osten blødgøres. tilsæt flormelis, og pisk glat med et piskeris. tag skålen fra vandbadet, og stil den til side. • Bring sukker og vand i kog i en lille kasserolle. Kom æggeblommer i en skål, og hæld den varme sukkerlage over i en tynd stråle under piskning. Sæt skålen over vandbadet, tilsæt den opblødte, knugede husblas, og pisk æggeblommerne, til de er skummende. Tag skålen fra vandbadet, og pisk, til æggeblommerne er afkølede. • Vend dem sammen med flødeosten. • Pisk fløden til blødt skum. tilsæt flødeskummet i flødeostemassen, og vend den sammen, til den er ensartet.
SAMLING AF KAGEN • Fór en kagering på 22 cm i diam. med plastikkantbånd eller cellofan. læg den bagte kagebund i. • Hæld ca. halvdelen af cremen over bunden, fordel de afdryppede kirsebær ovenpå. Slut af med resten af cremen. • Sæt kagen i fryser eller i køleskab, indtil cremen har sat sig. • Pynt med crumble på overfladen, og lav evt. to baner med sigtet flormelis.