Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cheesecake med gedeost

Har du smagt cheesecake med gedeost? Nej, vel? Vi har fundet denne meget alternative opskrift på cheesecake, som med garanti skal prøves.

© Port and Fin

Umiddelbart lyder det skørt at komme gedeost i en cheesecake, men det er nøjagtig, hvad madbloggeren Chelsea, den ene halvdel af Port and Fin, gør.

Denne udgave af cheesecaken skulle angiveligt være ligeså cremet, blød og lækker som en almindelig cheesecake – men naturligvis med et twist af gedeost.

Læs også: Rabarbar-mojitos - dansk twist på skøn cocktail

Cheesecaken er lavet på en bund af ingefærkiks, som giver en fint modspil til den ellers cremede kage. Fyldet består af ingredienser som gedeost, vanilje, flødeskum og en lille smule honning. Til topping har Chelsea lavet en blåbærkompot af friske bær.

Du skal bruge:

Bund

  • 900 g. knuste ingefærkiks
  • 1 spsk. rørsukker
  • 115 g. usaltet, smeltet smør

Fyld

  • 0.7 l. flødeskum
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 2 spsk. honning
  • 300 g. blød gedeost

Topping

Sådan gør du:

Smør indersiden af en springform med olie eller smør.

Kom ingefærkiks i en foodprocessor til de er knuste og næsten fintmalede. Tilføj rørsukker og smør og miks det hele til cremet masse. Smør massen ud i springformen og kom den i fryseren mens du laver fyldet.

Pisk flødeskum og vaniljeekstrakt sammen i en skål i 2-3 minutter. Tilsæt honning og gedeost og pisk til massen er ensartet. Fordel derefter massen i springformen lidt ad gangen. Kom folie over formen og placer den i køleskabet natten over (eller i mindst otte timer).

Kom halvdelen af de friske blåbær i en gryde og tilsæt sukker og vand. Lad det småkoge ved medium varme i otte minutter eller indtil blåbærrene er næsten udkogte. Rør i gryden undervejs så massen ikke brænder på. Tilsæt de resterene bær til massen.

Tag springformen ud af køleskabet og kom blåbærkompotten på toppen af kagen.

Velbekomme!

Læs også: Denne cheesecake har kun 3 ingredienser og giver mundvands-garanti!

Relaterede Artikler