
Æblesirup med hasselnødder
Brug æblesiruppen som alternativ til honning på f.eks. grød eller yoghurt, eller kom den i et smukt glas og giv den som en skøn værtindegave.
AfÆblesirup er knap så sødt, som almindelig sirup. Den får en frugtig smag af efterårsæblerne i mosten, som matcher nøddernes fedme rigtig godt. Der er ikke nok sukker i mosten til, at den bare kan koges ind og give en velsmagende sirup, så derfor tilsættes sukker cirka halvvejs i processen.
Ingredienser
5 dl ufiltreret æblemost
4 spsk. mild honning
125 g rørsukker
2 kviste frisk rosmarin eller citrontimian (kan udelades)
200 g friske hasselnødder
Mængde: 2 glas
Fremgangsmåde
Kom æblemost, sukker og honning i en kasserolle.
- Bring det i kog og skru herefter ned for varmen. Lad blandingen simre ved lav varme i ca. 45 min.
- Tilsæt nødder og rosmarinkviste og lad det koge ind i yderligere 30 min., til det har konsistens som tynd sirup.
- Hæld sirup og nødder i skoldede glas og sæt det på køl indtil servering.
Server nøddesiruppen til ost eller brug den som topping på yoghurt og desserter.
TIP: brug valnødder eller mandler i stedet for hasselnødder.