Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Æblesirup med hasselnødder

Brug æblesiruppen som alternativ til honning på f.eks. grød eller yoghurt, eller kom den i et smukt glas og giv den som en skøn værtindegave.

Æblesirup er knap så sødt, som almindelig sirup. Den får en frugtig smag af efterårsæblerne i mosten, som matcher nøddernes fedme rigtig godt. Der er ikke nok sukker i mosten til, at den bare kan koges ind og give en velsmagende sirup, så derfor tilsættes sukker cirka halvvejs i processen.

Ingredienser

5 dl ufiltreret æblemost 4 spsk. mild honning 125 g rørsukker 2 kviste frisk rosmarin eller citrontimian (kan udelades) 200 g friske hasselnødder

Mængde: 2 glas

Fremgangsmåde

Kom æblemost, sukker og honning i en kasserolle.

  1. Bring det i kog og skru herefter ned for varmen. Lad blandingen simre ved lav varme i ca. 45 min.
  2. Tilsæt nødder og rosmarinkviste og lad det koge ind i yderligere 30 min., til det har konsistens som tynd sirup.
  3. Hæld sirup og nødder i skoldede glas og sæt det på køl indtil servering.

Server nøddesiruppen til ost eller brug den som topping på yoghurt og desserter.

TIP: brug valnødder eller mandler i stedet for hasselnødder.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!

Relaterede Artikler