Cremet broccolipesto og ricottapasta
Frisk ricottapasta vendt i en cremet pesto af broccoli.
AfLone Kjær
Cremet broccolipesto og ricottapasta
4 personer
Det skal du bruge:
Broccolipesto (1 stort glas)
- 300 g broccoli
- 75 g parmesanost
- 1 fed hvidløg
- 50 g saltede mandler eller pinjekerner
- Revet skal og saft af 1 citron
- 2 dl olivenolie
Ricottapasta
- 300 g pasta
- 1 bæger ricotta
- 1 håndfuld rucola
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Skær broccoliens buketter af og stilken i skiver, og kom det i en blender sammen med revet parmesanost, presset hvidløg, mandler og citronskal og -saft.
- Kør, mens du gradvist spæder til med olivenolie, indtil du har en tyk, pestolignende konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen som angivet på emballagen, og afdryp.
- Vend pasta med ricotta og broccolipesto efter smag, og servér toppet med rucola.
- Krydr med salt og peber, og nyd.
- TIP: Resten af broccolipestoen holder sig fint i et glas med låg i op til en uge, hvis det opbevares på køl.