Cremet broccolipesto og ricottapasta

Frisk ricottapasta vendt i en cremet pesto af broccoli.

© Anders Schønneman

Cremet broccolipesto og ricottapasta

4 personer

Det skal du bruge:

Broccolipesto (1 stort glas)

  • 300 g broccoli
  • 75 g parmesanost
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g saltede mandler eller pinjekerner
  • Revet skal og saft af 1 citron
  • 2 dl olivenolie

Ricottapasta

  • 300 g pasta
  • 1 bæger ricotta
  • 1 håndfuld rucola
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær broccoliens buketter af og stilken i skiver, og kom det i en blender sammen med revet parmesanost, presset hvidløg, mandler og citronskal og -saft.
  2. Kør, mens du gradvist spæder til med olivenolie, indtil du har en tyk, pestolignende konsistens.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Kog pastaen som angivet på emballagen, og afdryp.
  5. Vend pasta med ricotta og broccolipesto efter smag, og servér toppet med rucola.
  6. Krydr med salt og peber, og nyd.
  7. TIP: Resten af broccolipestoen holder sig fint i et glas med låg i op til en uge, hvis det opbevares på køl.