Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Croque Monsieur med bløde løg

Croque Monsieur egner sig både som et mellemmåltid, en frokostret eller hurtig middagsret fx med en god hvidkålssalat til.

Croque monsieur med bløde løg

© Anders Schønnemann

En klassiker her på surdejsbrød og i selskab med bløde løg. Det er quick dinner til travle dage. Servér fx en sprød grøn salat til.

Opskrift til 4 personer

Du skal bruge:

  • 2 rødløg
  • 1 spsk. smør
  • Flagesalt
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. cremefraiche
  • 8 skiver groft surdejsbrød
  • 3 tsk. grovkornet sennep eller dijonsennep
  • 8 skiver emmentaler
  • 8 skiver parmaskinke

Sådan gør du:

  • Skær løgene i ringe. Smelt smørret, og steg løgene, til de er bløde. Krydr med salt. Rør mayonnaise med cremefraiche og sennep, og smør det på brødene.
  • Fordel bløde løg, emmentaler og parmaskinke på halvdelen af brødene, og læg den anden halvdel over.
  • Steg brødene i ovnen ved 225 ° i 5-8 min., til de er godt sprøde.
Croque monsieur opskrift

© Anders Schønnemann