Solbærsnitter

Den klassiske hindbærsnitte har fået en moderne nyfortolkning.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Sweet Sneak

Solbærsnitter

Det skal du bruge:

Kagedej

  • 300 g mel
  • 200 g smør
  • 100 g flormelis
  • 2 æggeblommer

Solbærcreme

  • 100 g solbær
  • 2 tsk. citronsaft
  • 25 g sukker
  • 50 g smør ved stuetemperatur
  • 25 g flormelis

Sådan gør du:

  1. Miks mel og smør i hånden, indtil du får en glat masse. Rør derefter flormelis i, og tilsæt til sidst 2 æggeblommer, og ælt dejen, indtil den har samlet sig helt. Brug hænderne til at klemme massen sammen til en dejkugle. Hvis dejen er for blød, kan man lade den stå i køleskabet i 15 min,, så den er lettere at have med at gøre, når man skal skære kagerne ud.
  2. Rul dejen ud, så den er 5 mm tyk, og skær de runde småkager ud. Hver anden småkage bliver toppen på snitten og skal derfor have et lille hul i midten.
  3. Bag, indtil kagerne er gyldenbrune (ca. 12-15 min.) ved 175 °.
  4. Til solbærcremen: Kog solbærrene sammen med citronsaft og sukker i en lille gryde, og lad det simre i ca. 20 min., imens der kontinuerligt røres, så man undgår, at det brænder på. Køl den ned.
  5. Bland smør og flormelis i omkring 5-6 min., indtil massen bliver let og luftig.
  6. Tilføj solbærpureen i en passende mængde – desto mere puré, desto mere intens bliver farven og smagen.
  7. Til sidst tilføjes cremen på en bund- og en top-kage med en spiseske, inden disse lægges sammen.