Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Solbærsnitter

Den klassiske hindbærsnitte har fået en moderne nyfortolkning.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Sweet Sneak

Solbærsnitter

Det skal du bruge:

Kagedej

  • 300 g mel
  • 200 g smør
  • 100 g flormelis
  • 2 æggeblommer

Solbærcreme

  • 100 g solbær
  • 2 tsk. citronsaft
  • 25 g sukker
  • 50 g smør ved stuetemperatur
  • 25 g flormelis

Sådan gør du:

  1. Miks mel og smør i hånden, indtil du får en glat masse. Rør derefter flormelis i, og tilsæt til sidst 2 æggeblommer, og ælt dejen, indtil den har samlet sig helt. Brug hænderne til at klemme massen sammen til en dejkugle. Hvis dejen er for blød, kan man lade den stå i køleskabet i 15 min,, så den er lettere at have med at gøre, når man skal skære kagerne ud.
  2. Rul dejen ud, så den er 5 mm tyk, og skær de runde småkager ud. Hver anden småkage bliver toppen på snitten og skal derfor have et lille hul i midten.
  3. Bag, indtil kagerne er gyldenbrune (ca. 12-15 min.) ved 175 °.
  4. Til solbærcremen: Kog solbærrene sammen med citronsaft og sukker i en lille gryde, og lad det simre i ca. 20 min., imens der kontinuerligt røres, så man undgår, at det brænder på. Køl den ned.
  5. Bland smør og flormelis i omkring 5-6 min., indtil massen bliver let og luftig.
  6. Tilføj solbærpureen i en passende mængde – desto mere puré, desto mere intens bliver farven og smagen.
  7. Til sidst tilføjes cremen på en bund- og en top-kage med en spiseske, inden disse lægges sammen.

Relaterede Artikler