Bagværk —
Saltkaramel cookies
Den lækre saltkaramel er en sikker vinder i de fleste kager og desserter. Og disse cookies er ingen undtagelse!
Tekst — Sweet Sneak
Saltkaramel-cookies
Det skal du bruge:
Kagedej
- 300 g mel
- 200 g smør
- 100 g flormelis
- 2 æggeblommer
Karamelsauce
- 110 g sukker
- 25 ml vand
- 65 ml fløde
- 25 g smør
- 1/4 tsk. havsalt
Sådan gør du:
Cookies
- Miks mel og smør i hånden, indtil du får en glat masse. Rør derefter flormelis i, og tilsæt til sidst 2 æggeblommer, og ælt dejen, indtil den har samlet sig helt.
- Brug hænderne til at klemme massen sammen til en dejkugle. Hvis dejen er for blød, kan man lade den stå i køleskabet i 15 min,, så den er lettere at have med at gøre, når man skal skære kagerne ud.
- Rul dejen ud, så den er 5 mm tyk, og skær de runde småkager ud. Hver anden småkage bliver toppen på kagen og skal derfor have et lille hul i midten.
- Bag, indtil kagerne er gyldenbrune (ca. 12-15 min.) ved 175 °.
Karamelsaucen
- Hæld sukker og vand i en gryde, og varm det op, indtil sukkeret begynder at karamellisere. Gennem hele processen er det vigtigt at holde godt øje med gryden, da det kan gå hurtigt med karamellen.
- Når alle sukkerkrystaller er smeltet, og massen har en dyb karamelfarve, tages gryden til side, og fløden røres i – vær forsigtig med hænderne, da karamellen begynder at koge kraftigt, når fløden tilsættes.
- Tilføj smør og havsalt, og rør rundt, indtil karamellen er glat og sammenhængende.
- Fyld hurtigt karamellen i et glas, og sæt den på køl.
- Tip: Desto længere du koger karamellen, desto mere klistret bliver den, så den skal ikke koges for længe til småkagerne.
- Når karamellen har den rette konsistens, placeres 1 spsk. karamel mellem en bund- og en top-småkage.