Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Saltkaramel cookies

Den lækre saltkaramel er en sikker vinder i de fleste kager og desserter. Og disse cookies er ingen undtagelse!

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Sweet Sneak

Saltkaramel-cookies

Det skal du bruge:

Kagedej

  • 300 g mel
  • 200 g smør
  • 100 g flormelis
  • 2 æggeblommer

Karamelsauce

  • 110 g sukker
  • 25 ml vand
  • 65 ml fløde
  • 25 g smør
  • 1/4 tsk. havsalt

Sådan gør du:

Cookies

  1. Miks mel og smør i hånden, indtil du får en glat masse. Rør derefter flormelis i, og tilsæt til sidst 2 æggeblommer, og ælt dejen, indtil den har samlet sig helt.
  2. Brug hænderne til at klemme massen sammen til en dejkugle. Hvis dejen er for blød, kan man lade den stå i køleskabet i 15 min,, så den er lettere at have med at gøre, når man skal skære kagerne ud.
  3. Rul dejen ud, så den er 5 mm tyk, og skær de runde småkager ud. Hver anden småkage bliver toppen på kagen og skal derfor have et lille hul i midten.
  4. Bag, indtil kagerne er gyldenbrune (ca. 12-15 min.) ved 175 °.

Karamelsaucen

  1. Hæld sukker og vand i en gryde, og varm det op, indtil sukkeret begynder at karamellisere. Gennem hele processen er det vigtigt at holde godt øje med gryden, da det kan gå hurtigt med karamellen.
  2. Når alle sukkerkrystaller er smeltet, og massen har en dyb karamelfarve, tages gryden til side, og fløden røres i – vær forsigtig med hænderne, da karamellen begynder at koge kraftigt, når fløden tilsættes.
  3. Tilføj smør og havsalt, og rør rundt, indtil karamellen er glat og sammenhængende.
  4. Fyld hurtigt karamellen i et glas, og sæt den på køl.
  5. Tip: Desto længere du koger karamellen, desto mere klistret bliver den, så den skal ikke koges for længe til småkagerne.
  6. Når karamellen har den rette konsistens, placeres 1 spsk. karamel mellem en bund- og en top-småkage.

Relaterede Artikler