
Rustikke surdejsboller
Opskriften på velsmagende og rustikke surdejsboller. Perfekt til en weekendbrunch!
AfLone Kjær
Surdejsboller
Det kræver en god surdej og lidt planlægning at bage de her boller. Start surdejen op ca. 4 dage, før du vil bage, eller køb en færdig surdej, hvis det passer dig bedst. Resultatet er velsmagende, rustikke surdejsboller, der hæver koldt natten over.
Opskriften er på ca. 9 stk.
Surdej
Det skal du bruge:
- 1 dl hvedemel
- ½ dl rugmel
- ½ dl fuldkornsmel
- 2 dl vand
Sådan gør du:
- Rør de tre slags mel sammen i en skål, og tilsæt vandet. Rør godt rundt, og lad skålen stå tildækket på køkkenbordet i 4 dage. Rør i den undervejs. Den er klar, når den lugter gæret og af øl.