Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Oreo cheesecake med Baileys og sprød ganache

Kan du lide Oreos, Baileys og chokolade - så vil du dø for denne kage.

Oreos og Baileys

© Delish.com

Oreos og Baileys er et match made in heaven. Den cremede Bailey går bare godt i spænd med den amerikanske sorte chokoladekiks. For at toppe det er denne cheesecake desuden indrammet af en sprød chokolade-ganache

Den største fordel ved netop denne ostekagen med Oreos og flødeostmasse med Baileys i midten er, at den er supernem at lave.

Så velkommen ombord i Oreo Cheesecake med Baileys.

Ingredienser

© Delish.com

Bunden

26 Oreo cookies

60 gram usaltet og smeltet smør

1 knivsspids salt

Ostekagen

900 gram flødeost

300 gram sukker

40 gram majsmel

4 store æg

1 ½ teskefuld vaniljeekstrakt eller korn fra en hel vaniljestang

1 ½ dl Baileys

Ganachen

80 ml piskefløde

175 gram chocoladechips / chokoladeknapper

Oreo Cheesecake - sådan gør du

© Delish.com

  1. Forvarm ovnen på 175 grader. Smør en springform med smør. Formen skal være ca. 22 cm i diameter.

  2. Lav bunden. Bland Oreos sammen med den smeltede smør i en blender eller en food processor. Hæld blandingen ned i springformen. Frys bunden ned i 10 minutter. Bag derefter bunden i springformen. Lad den køle af. Skru ovnen ned på 160 grader.

  3. Lav cheesecake’en i mellemtiden. Mix flødeosten og sukkeret sammen i en mixer på medium hastighed. Fortsæt, indtil massen er helt lind og uden klumper. Tilsæt majsmelet. Slå derefter et æg ud ad gangen i dejen. Pisk ca. 1 minut mellem hvert æg. Tilsæt vaniljen og Baileys.

Bag cheesecaken

© Delish.com

  1. Hæld dejen hen over på den nedkølede bund. Pak ydersiden af springformen ind i to lag af alumimiumsfolie.

Sæt springformen over i en bradepande og hæld så meget kogende vand ned i bradepanden, at vandet når halvvejs op ad springformen. Bag cheesecaken i ca. 1 time, eller indtil den kun er en lille smule bævrende inde i midten og ellers gylden ude i kanten.

Sluk for ovnen. Lad ovndøren stå på klem, og lad cheesecake køle ned i en time. Løft den derefter ud af vandbadet og sæt kagem ind i køleskabet. Her skal den køle helt af i mindst 4 timer.

Servér cheesecaken

© Delish.com

  1. Først når cheesecaken er parat til at blive serveret, skal du lave ganachen.

Varm piskefløden op i en lille sovsepande over svag varme. Hæld chokoladen ned i en varmresistent skål. Hæld derefter piskefløden henover. Lad den sætte sig i 3 minutter. Rør derefter rundt, indtil blandingen er blevet cremet. Overfør ganachen til køleskabet, så den kan blive mere fast.

Lad den stå i 30 minutter. Derefter skal du du smøre ¾ af ganachen ud over cheesecaken. Køl ned i 5 minutter. Til sidst skal du genopvarme den resterende tredjedel af ganachen og bruge en spatel til at smøre et skinnende tyndt lag ganache hen over kagen. Servér umiddelbart efter.

Relaterede Artikler