Oreos og Baileys er et match made in heaven. Den cremede Bailey går bare godt i spænd med den amerikanske sorte chokoladekiks. For at toppe det er denne cheesecake desuden indrammet af en sprød chokolade-ganache
Den største fordel ved netop denne ostekagen med Oreos og flødeostmasse med Baileys i midten er, at den er supernem at lave.
Så velkommen ombord i Oreo Cheesecake med Baileys.
Forvarm ovnen på 175 grader. Smør en springform med smør. Formen skal være ca. 22 cm i diameter.
Lav bunden. Bland Oreos sammen med den smeltede smør i en blender eller en food processor. Hæld blandingen ned i springformen. Frys bunden ned i 10 minutter. Bag derefter bunden i springformen. Lad den køle af. Skru ovnen ned på 160 grader.
Lav cheesecake’en i mellemtiden. Mix flødeosten og sukkeret sammen i en mixer på medium hastighed. Fortsæt, indtil massen er helt lind og uden klumper. Tilsæt majsmelet. Slå derefter et æg ud ad gangen i dejen. Pisk ca. 1 minut mellem hvert æg. Tilsæt vaniljen og Baileys.
Hæld dejen hen over på den nedkølede bund. Pak ydersiden af springformen ind i to lag af alumimiumsfolie.
Sæt springformen over i en bradepande og hæld så meget kogende vand ned i bradepanden, at vandet når halvvejs op ad springformen. Bag cheesecaken i ca. 1 time, eller indtil den kun er en lille smule bævrende inde i midten og ellers gylden ude i kanten.
Sluk for ovnen. Lad ovndøren stå på klem, og lad cheesecake køle ned i en time. Løft den derefter ud af vandbadet og sæt kagem ind i køleskabet. Her skal den køle helt af i mindst 4 timer.
Først når cheesecaken er parat til at blive serveret, skal du lave ganachen.
Varm piskefløden op i en lille sovsepande over svag varme. Hæld chokoladen ned i en varmresistent skål. Hæld derefter piskefløden henover. Lad den sætte sig i 3 minutter. Rør derefter rundt, indtil blandingen er blevet cremet. Overfør ganachen til køleskabet, så den kan blive mere fast.
Lad den stå i 30 minutter. Derefter skal du du smøre ¾ af ganachen ud over cheesecaken. Køl ned i 5 minutter. Til sidst skal du genopvarme den resterende tredjedel af ganachen og bruge en spatel til at smøre et skinnende tyndt lag ganache hen over kagen. Servér umiddelbart efter.