
Havtornmazarin med brændt marengs
Den klassiske mazarin får selskab af syrlige havtorn og brændt marengs.
AfLone Kjær
Havtornmazarin med brændt marengs
8-10 personer
En klassisk mazarin er saftig og smager vidunderligt af marcipan. Her får den selskab af sæsonens syrlige havtorn og brændt marengs.
Det skal du bruge:
Havtornmazarin
- 150 g marcipan
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 3 æg
- 2 spsk. havtornsirup
- 50 g hvedemel
- 50 g havtorn
Brændt marengs
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 100 g sukker
- Eventuelt lidt blade af morgenfruer til pynt
Sådan gør du:
Havtornmazarin
- Riv marcipanen, og kom den i en skål med sukker og smør, og pisk det godt sammen.
- Pisk æggene i – et ad gangen.
- Tilsæt havtornsirup og sigtet hvedemel, og vend til sidst havtorn i dejen.
- Fordel dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter), og bag ved 175° varmluft i ca. 25 min., til den er fint gylden.
- Afkøl kagen.
Brændt marengs
- Pisk æggehviderne stive.
- Tilsæt sukkeret gradvist og pisk til en tyk cremet marengsmasse.
- Top den på kagen, og brænd den med en creme brulé-brænder.
- Pynt eventuelt kagen med blade af morgenfruer.