© Tia Borgsmidt

Havtornmazarin med brændt marengs

Den klassiske mazarin får selskab af syrlige havtorn og brændt marengs.

Havtornmazarin med brændt marengs

En klassisk mazarin er saftig og smager vidunderligt af marcipan. Her får den selskab af sæsonens syrlige havtorn og brændt marengs.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Havtornmazarin

  • 37 g marcipan
  • 37 g sukker
  • 37 g smør
  • ¾ æg
  • ½ spsk. havtornsirup
  • 12 g hvedemel
  • 12 g havtorn

Brændt marengs

  • ½ pasteuriserede æggehvider
  • 25 g sukker
  • eventuelt lidt blade af morgenfruer til pynt

Sådan gør du

Havtornmazarin

  1. Riv marcipanen, og kom den i en skål med sukker og smør, og pisk det godt sammen.
  1. Pisk æggene i – et ad gangen.
  1. Tilsæt havtornsirup og sigtet hvedemel, og vend til sidst havtorn i dejen.
  1. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter), og bag ved 175° varmluft i ca. 25 min., til den er fint gylden.
  1. Afkøl kagen.

Brændt marengs

  1. Pisk æggehviderne stive.
  1. Tilsæt sukkeret gradvist og pisk til en tyk cremet marengsmasse.
  1. Top den på kagen, og brænd den med en creme brulé-brænder.
  1. Pynt eventuelt kagen med blade af morgenfruer.