© Tia Borgsmidt Bagværk Havtornmazarin med brændt marengs Den klassiske mazarin får selskab af syrlige havtorn og brændt marengs. Af Lone Kjær — 30. august 2019 Kage Havtornmazarin med brændt marengs En klassisk mazarin er saftig og smager vidunderligt af marcipan. Her får den selskab af sæsonens syrlige havtorn og brændt marengs. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Havtornmazarin 37 g marcipan 37 g sukker 37 g smør ¾ æg ½ spsk. havtornsirup 12 g hvedemel 12 g havtorn Brændt marengs ½ pasteuriserede æggehvider 25 g sukker eventuelt lidt blade af morgenfruer til pynt Sådan gør du Havtornmazarin Riv marcipanen, og kom den i en skål med sukker og smør, og pisk det godt sammen. Pisk æggene i – et ad gangen. Tilsæt havtornsirup og sigtet hvedemel, og vend til sidst havtorn i dejen. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter), og bag ved 175° varmluft i ca. 25 min., til den er fint gylden. Afkøl kagen. Brændt marengs Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist og pisk til en tyk cremet marengsmasse. Top den på kagen, og brænd den med en creme brulé-brænder. Pynt eventuelt kagen med blade af morgenfruer. Relateret Julemad Opskrift på appelsinkage med vaniljesyltede klementiner Bagværk Små mazarinkager med flødbolleskum og chokolade Bagværk Lækkert bananbrød med mascarpone og skovsyre Bagværk Opskrift på rugbrød med kerner Bagværk Opskrift på hjemmelavet bondebrød Bagværk Guide: Bag med rug