Franske Caneléer

En perfekt opskrift på en dessert der både er sprød udenpå og blød indeni.

© Ulf Svane

Franske Caneléer

Det skal du bruge:

  • 500 g sødmælk
  • 25 g smør
  • 1 stang vanilje
  • Skal af 1 usprøjtet citron
  • 250 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 45 g æggeblommer
  • 150 g Pernod, pastis eller anden anislikør

Sådan gør du:

  1. Kom sødmælk og smør i en kasserolle.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en kniv, og kom stangen (delt i flere stykker) og kornene i mælken.
  3. Brug en kartoffelskræller til citronen, men sørg for, at der ikke kommer noget af “det hvide” med. Kom skallen i mælken.
  4. Varm mælkeblandingen op til kogepunktet. Fjern gryden fra varmen, læg låg på, og lad mælken stå.
  5. Bland sukker og hvedemel sammen i en stor skål. Brug et piskeris. Hæld mælke-blandingen lidt ad gangen i sukker- mel-blandingen under kraftig piskning. Når det hele er blandet sammen, piskes æggeblommer og anislikør i.
  6. Hæld dejen over i en tætsluttende beholder, dæk den til, og stil den i køleskabet i mindst 24 timer.
  7. Denne dej holder sig fint i 4 dage i køleskabet.
  8. Forvarm ovnen til 190°.
  9. Tag dejen ud af køleskabet, pisk den igennem, sigt den over i en skål, og kør dejen igennem med en stavblender i ca. 2 min.
  10. Smør formene med smør, og stil dem på en bageplade beklædt med bage-papir.
  11. Fyld hver form op med dej til ca. ½ cm fra kanten. Stil pladen i ovnen lidt under midten, og lad kagerne bage i ca. 1 time. Hvis ovnen giver for meget ovenvarme, så dæk kagerne med alufolie, så de ikke bliver for mørke.
  12. Når kagerne er taget ud af ovnen, tages de straks ud af formene ved eventuelt at løsne kanten med en kniv. De stilles på en bagerist for at køle helt af. På den måde bliver kagen sprød udenpå og blød indeni.
  13. Kagerne er bedst samme dag.