© lovecommacake.com

Forårets lækreste rabarberkage

Server noget ekstra sødt til eftermiddagskaffen med denne fantastiske krummekage med hindbær og rabarber, som vil få alles munde til at løbe i vand.

Forårets lækreste rabarberkage

Det skal du bruge:

  • 16 spiseskeer usaltet smør (stuetemperatur)
  • 550 gram mel
  • 125 gram brunt sukker
  • 1 1/2 teske bagepulver
  • 3/4 teske salt
  • 125 gram havregryn (helst grovvalsede)
  • 550 gram hakkede friske rabarber
  • 450 gram hindbær
  • 110 gram sukker
  • 1 spiseske hakket frisk ingefær
  • 2 teskeer majsstivelse

Sådan gør du:

1) Tænd ovnen på 180 grader. Smør en bageplade, og læg bagepapir i. Lad cirka fem cm af bagepapiret hænge ud over hver ende af pagepladen.

2) Tag en stor skål, og bland mel, brunt sukker, bagepulver og salt.

3) Tilføj smør, og mix det sammen med en håndmixer. Det er ikke nødvendigt at mixe det, indtil det er helt blødt - konstistensen må godt være lidt grov.

4) Hæld 2/3 af blandingen ned på bagepladen, og pres det godt ned, så der skabes et fladt lag. Undersiden af et decilitermål kan med fordel bruges til dette.

5) Mens bunden er i ovnen, forberedes marmeladen.

6) Sammenkog rabarber, hindbær, sukker og ingefær, og kog det ved medium varme ved omrøring i 5-6 minutter.

7) Hæld cikra 3 spiseskefulde af frugtblandingen op i en lille skål, tilføj majsstivelsen, og rør godt rundt indtil sammenblandingen er helt blød.

8) Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad det simre i yderligere 2-3 minutter.

9) Fjern marmeladen fra kogepladen, og lad det køle en smule.

7) Mens bunden er i ovnen, forberedes marmeladen.

8) Sammenkog rabarber, hindbær, sukker og ingefær, og kog det ved medium varme ved omrøring i 5-6 minutter.

9) Hæld cikra 3 spiseskefulde af frugtblandingen op i en lille skål, tilføj majsstivelsen, og rør godt rundt indtil sammenblandingen er helt blød.

10) Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad det simre i yderligere 2-3 minutter.

11) Fjern marmeladen fra kogepladen, og lad det køle en smule.

Læs også: Fantastisk tærte med appelsin

12) Spred marmeladen udover den friskbagte bund.

13) Hæld havregrynsblandingen ovenpå marmeladen. Havregrynsblandingen må gerne fordeles i nogle større og mindre klumper.

14) Bag kagen til den er gyldenbrun i cirka 30 minutter.

15) Lad kagen køle, og skær den derefter i firkantede stykker.

16) Server den fx med lidt flødeskum eller creme fraiche.

Velbekommen!

Få mere inspiration til lækre opskrifter på skønne kager på www.lovecommacake.com.