Få hyggelig spisestemning a la Restaurant Zeleste

Der er noget eksklusivt over at spise ude, derfor er det blevet trendy at få den charmerende stemning ind i egen stue. Vi har hentet inspiration fra atmosfæren på Zeleste i København, der er indrettet af Studio Oliver Gustav.

I en smuk, fredet bygning fra 1700-tallet på Store Strandstræde ligger Restaurant Zeleste – en oase i hjertet af København. Her nyder gæsterne de historiske rammer fordelt på to etager og ikke mindst den fredfyldte gårdhave, hvor en rustik kæmpepejs ofte er i brug. Det er nemlig ikke kun fiskespecialiteter, et cool vinkort eller den berømte hjemmeristede kaffe, der tiltrækker kærestepar såvel som venner og forretningsfolk året rundt, men også den varme og imødekommende atmosfære, der er skabt af indretningskonsulent Oliver Gustav. Her kan du blive inspireret af de tre temaer, eksperten bl.a. har arbejdet med.

Udgangspunkt i rammerne

For Restaurant Zeleste har Studio Oliver Gustav arbejdet ud fra husets historie – ikke imod det – for dermed at opnå et harmonisk udtryk. Alt det skæve og originale er således blevet den røde tråd i indretningen, og derfor er der indrettet med naturmaterialer, ældre kunst og antikviteter med masser af sjæl.

Leg med et slidt look

Restaurant Zeleste har lavet et skønt trick på den snoede trætrappe, der først er blevet malet med en mat støvet rød nuance, som matcher dele af interiøret. Derefter er trappen overmalet én gang med en lys maling. Den naturlige daglige slitage afslører mere og mere af den røde farve, hvilket giver et autentisk og råt look, der oser af "gamle København".

Miks af lyskilder

Både dæmpet elektrisk og smuk naturlig belysning er med til at give en intim stemning, der passer perfekt til gode middagssamtaler. Derfor har Restaurant Zeleste brugt meget tid på at mikse mulighederne for belysning, så gæster kan vælge at sidde i sollys, dæmpet elektrisk lys eller en mere mørk krog. Stearinlys og pejseild understreger desuden hyggen.

TIP! Zelestes gårdhave har åbent hele året. Om sommeren bliver weekenden skudt igang med lækre drinks til billige priser hver fredag. Følg med i flere events på Zeleste.dk/aktuelt.