5 hippe restauranter, der har fingeren på pulsen

Der er intet så godt som et fantastisk måltid. Især hvis man ikke selv står med opvasken efter. Vi har samlet 5 restauranter i København, der bare smager af mere.

hos otto restaurant frederiksberg bjørnekælderen
© Hos Otto

Hos Otto

På trods af Ottos unge alder på blot 21 år formår han at servere klassiske retter fra hvert hjørne i Europa, hvor den ene ret er mere spektakulær end den anden. Hos Otto har overtaget den sagnomspundende restaurant Bjørnekælderens lokaler, der i mange år var et samlingspunkt på tværs af alle samfundslag. Netop den stemning ønsker Otto at føre videre, hvorfor menukortet også fremstår helt uprætentiøst, men med stort fokus på de gode råvarer og den helt rigtige smag.

Hos Otto byder på hjemmelavet mad, der slår et slag for det klassiske håndværk. På menukortet kan du blandt andet finde Wienerschnitzel af Grambogårdgris, tarteletter med brisler og snegleragout. Derudover kan der vælges "Ottos gæstebud", der kommer rundt i hele menukortet og bare bliver ved, indtil bordet siger stop.

Læs mere om Hos Otto her.

barpasta restaurant nørrebro
© BarPasta

BarPasta

Som navnet rigtig nok indikerer har BarPasta speciale i det italienske køkken. Køkkenet er inspireret af det traditionelle italienske trattoria, hvor de serverer mad og drinks af høj kvalitet til en overkommelig pris. Det er simple retter uden de store dikkedarer, der absolut er velsmagende. Menukortet byder både nøje udvalgt antipasti, rige pastaretter og søde desserter, der er den perfekte afslutning på måltidet. Vinkortet er stort og bliver både solgt af glas og flaske. Derudover overrasker BarPasta med en hjemmelavet Limoncello, der er sur, skarp og helt perfekt.

BarPasta har åben mandag til lørdag fra kl. 17-22, omend restauranten er godt gemt væk i kælderlokaler på Nørrebro.

Læs mere om BarPasta her.

roxie herman k restaurant københavn
© Roxie

Roxie

Roxie er Kadeaus frække lillesøster, der tager lidt flere chancer end storesøsteren med Michelinstjernerne. På Roxie bliver der serveret comfort food af højeste kaliber efter princippet at være en god blanding af deleretter og ego-serveringer. Menukortet bliver dikteret af sæsonens råvarer, hvor du blandt andet kan finde tarbouriech østers, dansk blæksprutte og iberico gris.

Udover et veltænkt menukort byder Roxie også på et solidt cocktailkort med modige ingredienser som fermenteret appelsin og syltet hyldeblomst. Roxie har åbent hver dag fra kl. 17:30 til 23
pånær torsdag, fredag og lørdag, hvor restauranten har åbent lidt længere. Givet man ser lidt for dybt i de gode cocktailglas, ligger Roxie belejligt nok i Hotel Herman K.

Læs mere om Roxie her.

Mission Chinese Food restaurant kinesisk københavn
© Mission Chinese Food

Mission Chinese Food

Fra januar 2019 kan chili-elskende foodier sætte tænderne i tungeprikkende retter hos Mission Chinese Food, der er gået sammen den danske ølgigant Mikkeller. Hos Mission Chinese Food er menuen inspireret af det kinesiske sichuankøkken, mens atmosfæren skal være festlig, høj og lettere hektisk. På menukortet kan du forvente nyfortolkede retter som kung pao-pastrami og Chongqing-kylling, hvor der ikke bliver holdt igen med det stærke sichuanchilipeber, og generelt et kort, der ikke er bange for at skille sig ud.

Mission Chinese Food slår dørerne op i Viktoriagade på Vesterbro med et brag i januar 2019.

Læs mere om Mission Chinese Food her.

barabba restaurant italiensk københavn store kongensgade
© Barabba

Barabba

Den italienske restaurant er opkaldt efter bibelens synder, der begår oprør mod Jesus. På samme måde har ejer Riccardo Marcon taget afsked med den jyske skam og prætentiøse teknikker, der præger den danske madscene. Visionen var at give danskerne en mulighed for at løsne op. En mulighed for at spise cacio e pepe og drikke den gode rødvin klokken halv to om natten, mens resten af Danmark sover.

På kortet overrasker Barabba med antipasti som tatar på høst hjort og grilled blæksprutte. Derudover er der dekadente pastaretter, der er lavet præcis om var det en italiensk mama, der havde stået bag gryderne, og større retter som pighvar, vild bjørn i svinefedt og grillet due. Barabba har åbent onsdag og torsdag fra kl. 18-01 og fredag til søndag fra kl. 18-02.

Læs mere om Barabba her.