Tag på campingferie i et telt på topppen af New York

Oplev lydene og lyset i verdens mest sofistikerede by fra en teltlejr på et hemmeligt tag.

Telt skyline NYC
© bivouacnyc.com

To gange om året er der en enestående mulighed for at opleve New York fra en helt anderledes side.

Enhver kan finde et hotelværelse på Times Square med room service og all inclusive. En bivuak under åben himmel på hemmelige tage i New York er der derimod ikke mange tilbud på rundt omkring på de forskellige rejsesites.

Så her er informationer til, hvordan du kan finde bivuakerne i the Bog Apple.

Bivuak på taget
© bivouacnyc.com

To gange om året åbner bivouacnyc.com for booking af overnatning på hemmelige steder i NYC. Det er en gang om foråret og en gang om efteråret.

Det eneste, som arrangøren, kunstneren Thomas Stevenson, lover på forhånd, er, at "lejren" ligger inden for gåafstand af en undergrundsstation. Thomas Stevenson garanterer også, at der vil være adgang til et toilet, men det er så også det.

Kantinen i Bivuacnyc
© bivouacnyc.com

Ideen er nemlig, at opholdet på taget i New York skal minde så meget som muligt om en primitiv lejrplads i ødemarken. Der er derfor intet internet, bad eller elektricitet.

Menuen på taget er også noget for sig selv.

Gæsterne bedes hver især om at tage tre ting med: noget med protein, noget med stivelse og grøntsager. På baggrund af det bakser man noget sammen - SAMMEN.

Der er plads til 10 gæster ad gangen.

På billedet ses billedet af kantinen, som måltiderne vil blive indtaget i - hvis det da ikke sker under åben himmel med udsigt over New Yorks skyline.

Kanvasteltet
© bivouacnyc.com

Teltlejren omfatter 6 telte med plads til 2 voksne i hvert. Teltene er vandtætte og teltdugen er lavet af kanvas.

Liggeunderlaget i teltene er i filt, og det er to en halv centimer tykt. Ifølge bivuacnyc vil det føles ligesom at sove oven på sand. Soveposen tager man selv med.

Det er ikke de samme tage, som teltlejren oprettes på år efter år. Thomas Stevnson efterlyser faktisk på hjemmesiden nye tage, der kan egne sig til formålet.

Mobiltelefoner forbudt
© bivouacnyc.com

Hvis man er så heldig at få fat i en af de få pladser på et tag i New York, så er der gode muligheder for at få nogle nye venner.

Der er nemlig ikke så meget andet at tage sig til end at snakke med de andre mennesker på taget. Det er nemlig forbudt at tage computere, mobiltelefoner, kameraer og lignende elektroniske hjælpemidler med på spejderturen.

Hører du ikke til dem, der blev bange dér, så er det værd at holde øje med hjemmesiden bivuacnyc.com.