Tag med ind i Danmarks vildeste bygning lige nu – hvor værelse med udsigt får ny betydning

Den er et levn fra Nordhavnens fortid, og nu forvandlet til et symbol på Københavns nye bydel. Få et eksklusivt kig indenfor i den spektakulære bygning.

The Krane ved nyhavn set udefra vandet
© Rasmus Hjortshøj

Som en port til Nordhavnen står den gamle kulkran og vogter. Og nu med nyt luksuriøst indre. Entreprenøren og idémanden Klaus Kastbjerg har sammen med arkitekt Mads Møller visionært givet den tonstunge maskine nyt liv.

Oplevelsen begynder allerede ude i lufthavnen, hvor en BMW i3 står parat med conciergen ved rattet, og man kører til Københavns Nordhavn og passerer Paustians ikoniske bygning, og længere ude ad molen ankommer man til The Krane, og ja, man er ikke i tvivl om destinationen. Den for længst pensionerede gamle kulkran er nu forvandlet til et stort mødelokale, en spa og eksklusiv hotelsuite plus tagterrasser og en lounge i det gamle kontrolhus. Alt holdt i sort som en hyldest til kranens tidligere arbejde, og fordi sort har det med at få sjælen til at finde ro og give koncentration, og endelig fordi det giver synssansen fuld koncentration på udsigten – og udsigt er her for alle pengene. Bag det vilde projekt står Nordhavnens førende entreprenør, Klaus Kastbjerg, og arkitekten Mads Møller fra Arcgency.

The Krane soveværelse med stort vinduesparti
© Rasmus Hjortshøj

Det gamle kontrolrum er blevet lavet om til et ”hyggerum” med en håndsyet læderbriks, hvorfra der er udsigt over hele havnen.

Når man entrer kranen, sker det ad trapper, hvor man bevæger sig fra zone til zone. Mødelokalet er det første, man træder ind i – og det står som et stort glasbur med fuld udsigt ind over Nordhavnen og modsat Øresund og kan mørkelægges. Hurtigt går vi op til spaen, som Amazing Space nu bestyrer. Har man lejet The Krane, som fx en overnatning for to, vil de to massagebænke blive forvandlet til to
badekar. Og man kan få karbad med udsigt for nu at underdrive den oplevelse. Vi fortsætter op til suiten – et sort univers indrettet med seng, der kan klappes ud, lille stue, fuldt ekviperet bar og lækkert bad. Man lægger også mærke til den udendørs bruser her. Endelig kan man fortsætte til det gamle kontrolhus, som nu er en lounge, hvor man faktisk kan mærke pulsen falde, selv om der er 14 meter ned. Indretningsstilen er luksus på den understatede skandinaviske måde. Her er kun det, der er vigtigt. Klaus Kastbjerg har været
primus motor i mange forskellige projekter, som er knyttet til
Københavns Havn. Eksempelvis Papirøen og Siloen.

The Krane værelse med seng og spisebord
© Rasmus Hjortshøj

Det må være Danmarks vildeste sted at sove. Motorrummet er blevet til et hotelværelse med badeværelse, bar og muligvis den bedste udsigt fra et hotelværelse i København. Sengen fra Carpe Diem kan nemt klappes væk. Hvis naturen alligevel bliver for overvældende, kan rummet helt mørkelægges med rullegardiner fra Kvadrat. Alle møbler er fra Menu. Anker & Co har stået for lys, og Bang & Olufsen for lyd og tv. Dinesen har leveret al træ til gulve, lofter og vægge. Her er både inden- og udendørs bad – herover ses armatur fra Vola.

– Til Paustians åbningsreception i 1987 faldt jeg i snak med arkitekten bag, Jørn Utzon, som spurgte, om vi evt. kunne flytte kranen udenfor til en mere smuk position længere nede ad molen, og det gjorde vi under hans kyndige vejledning, og siden dengang vidste jeg, at den stod der på havnen med en utrolig udsigt over vandet ... Og jeg tænkte, at jeg en dag ville hjælpe den med at reinkarnere sig til noget nutidigt, til noget med sjæl, fortæller Klaus Kastbjerg.

The Krane soveværelse i sort interiør og træ
© Rasmus Hjortshøj

Mads Møller supplerer:

– Vores fokus har været at skabe stemning, hvor end du er, ude eller inde. Naturligt lys påvirker os direkte, hvordan vi føler et rum og vores opfattelse samlet set. Så vi valgte nøje de perfekte materialer efter, hvordan lyset spejler sig i overfladerne. Vandet udenfor er omdrejningspunktet. Det er sandsynligvis 80% af oplevelsen. Om sommeren har vi sol fra kl. 5 til kl. 22, og langs kysten er lyset meget blødt og flimrende. Skulle det storme, er det også en helt fantastisk oplevelse.

– Normalt når du bor på et hotel, sker der tusind ting, selv om du jo er der for at slappe af. I vores retreatområde kan du føle dig rolig og i fred. Hvor udsigten er kunsten, siger Klaus Kastbjerg.

The Krane brusekabine med glastag
© Rasmus Hjortshøj
The Krane barskab indbygget i væggen
© Rasmus Hjortshøj
The Krane boblebad med udsigt til nordhavn
© Rasmus Hjortshøj

Spaafdelingen fungerer som en filial af Amazing Space og hedder ret så selvfølgeligt Amazing Krane. Man kan bestille behandlinger online, og hvis man har lejet kranen til en overnatning, bliver massagebænkene forvandlet til store badekar, så man med sin elskede kan nyde en helt særlig oplevelse heroppe. Badekar fra Duravit.

The Krane spabad med sauna og boblebad
© Rasmus Hjortshøj
The Krane mødelokale med udsigt til nordhavn
© Rasmus Hjortshøj

Mødelokalet kan bestilles separat og er fuldt ekviperet med moderne teknologi. Med rullegardiner fra Kvadrat kan det mørklægges. Alle møbler er fra Menu.

The Krane ved nordhavn
© Rasmus Hjortshøj

Nordhavnen er allerede igennem en rivende udvikling, og nogle af Danmarks dyreste kvadratmeter bliver solgt her. Og de næste år vil området dag for dag forvandle sig fuldstændigt. Metroens udbygning vil åbne ved årsskiftet 2019/2020, og det bliver en essentiel del af udviklingen. Flere oplysninger om The Krane på thekrane.dk og forespørgsel om priser etc. til hello@thekrane.dk.