Se de 10 mest skræmmende rejsemål i verden

Hvis du elsker rejsemål ud over det sædvanlige, så bør du måske tage et kig på disse vilde rejse-destinationer.

The Darvaza Crater, Turkmenistan
© Flickr, Tormod Sandtorv

The Darvaza Crater, ”Døren til helvede”, i Turkmenistan har brændt siden 1971, hvor ingeniører borede efter naturgasser. Ingeniørerne var bange for, at der ved boringen ville blive frigivet giftige dampe, så de besluttede sig for at brænde gassen. Man regnede med, at ilden ville slukke sig selv efter et par uger.

Trolltunga, Norge
© Flickr, Odda Kommune

Klippen Trolltunga, ”Trolde-tunge”, i Norge befinder sig 700 meter over jorden, og blev formet under istiden for mere end 10.000 år siden. I dag er det et populært turistmål.

Victoria Falls, Afrika
© Flickr, Charles Haynes

Victoria Falls fungerer som grænsen mellem de to afrikanske lande Zimbabwe og Zambia. Sommetider får eventyrlystne turister lov til at bade i vandfaldet, som også kaldes ”The Devils Pool”, selvom de konstant er i overhængende fare for at falde de næsten 110 meter ned i dybet.

The Mendenhall Ice Caves, Alaska
© Flickr, Andrew E. Russel

Det er kun muligt at besøge den 19 kilometer lange gletsjer i Alaska ved hjælp af kajak. Desværre er ca. 2 kilometer af isen siden 1958 smeltet som følge af den globale opvarmning.

The Kjeragbolten boulder i Rogaland, Norge
© Flickr, Gabriele

Midt i Kjerag-bjergene i Norge finder du en stor, fastklemt kampesten 984 meter over jorden. Stenen er et klassisk turistmål i forbindelse med rejser til Kjerag-bjergene.

Neptune Islands, Australien
© Flickr, Cápák Hete

Siden 2002 er det de fleste steder i verden blevet ulovligt at dykke med hajer i et bur. Det eneste sted, hvor det fortsat er lovligt er på The Neptune Islands, hvor man får mulighed for at komme helt tæt på de frygtindgydende fisk.

Tuz Golu, Tyrkiet
© YouTube

En særlige alge, Dunaliella Salinas, står bag den røde farve i Tyrkiets næststørste sø. Det pudsige er da også, at søen er hjemsted for en stor flok flamingoer.

North Yungas Road, Bolivia
© Flickr, AHLN

North Yungas Road bliver af mange også kaldt ”Dødsruten”. Vejen er så smal, at mange skrider ud over kanten og dør. Faktisk bliver der årligt rapporteret om 200-300 dødsfald.

Mount Hua Shan, Kina
© Flickr, Small Path

Stierne op ad Mount Hua Shan-bjerget er nogle af de farligste i verden. På turen vil du møde voldsomt stejle trapper, platforme i træ, som er fastgjort til klippesiderne og lodrette fald – direkte ned i dybet.

Hang Son Doong, Vietnam
© Flickr, Nguyen Tan Tin

Hang Son Doong er en af verdens største huler. Hulen er en nyere turistattraktion, og blev først opdaget i 1991.