House of Finn Juhl Hakuba åbnede i går med en stor reception i det totalrenoverede hotel, de to ejere af Onecollection, Hans Henrik Sørensen og Ivan Hansen har indrettet med Finn Juhl-møbler fra kælder til kvist. Men rejsen frem mod receptionen går hele tre år tilbage, hvor de to ejere sad og snakkede med en af deres japanske partnere.
- Det startede som en skør idé. Vi sad og talte om, at vi elsker at stå på ski, og så sagde vores partner, at vi skulle tage at købe en ski-hytte her i Hakuba, som er Japans bedste ski-område, forklarer Henrik Sørensen over telefon fra Japan.
Det grinede de lidt af, men ikke mere, end at Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen dagen efter tjekkede huspriserne i området på internettet. Der faldt de over et hotel, og den første lille spire til det, der i dag er verdens første Finn Juhl-hotel, blev sået.
- Det er dog ikke dét hotel, vi har købt, men et andet, som er meget bedre, griner Henrik Sørensen, som samtidig forklarer, at den seneste uge op til åbningen har været mere end hektisk.
Japanere elsker Finn Juhl
Onecollection har i flere år haft en produktion af Finn Juhl-møbler i Japan, og de to Onecollection-ejere er imponerede over den passion, japanerne har for den danske møbelarkitekt.
- Selv da Finn Juhl var lidt glemt i Danmark, havde han mange japanske fans. Flere af dem har oven i købet besøgt ham i Danmark, forklarer Hans Henrik Sørensen.
Det var derfor oplagt at lægge hotellet i Japan, og kombinationen af natur og provinsby i Hakuba, er noget nær perfekt, mener de to nybagte hotelejere. Samtidig er hotellet kun en time fra Nagano, med 350.000 indbyggere, og to timer fra metropolen Tokyo.
- Hotellet ligger i en dal i de japanske alper, og der er snegaranti i tre måneder af året med den fineste pulversne, man ellers kun finder i fx Aspen i USA. Resten af året er her fantastiske naturoplevelser for gæsterne, der kan gå ture i bjergene, fiske eller bare nyde et behageligt ophold i skønne omgivelser, siger Hans Henrik Sørensen.
Finn Juhls møbelarv overalt
Det gælder ikke mindst hotellet, for fra man træder ind af døren, mødes man overalt af Finn Juhls fantastiske møbelarv. Hotellet har blot seks værelser, som hver er opkaldt efter et af Finn Juhls ikoniske møbler – fx Pelikan-stolen, Høvdinge-stolen, eller Poeten, som så også er omdrejningspunktet for værelsernes indretning.
- Det fungerer som en form for showroom, men der er ikke noget med, at der ligger en bestillingsliste på hvert værelse. Slet ikke. Vi vil give folk en oplevelse, hvor de kan prøve at bo omgivet af nogle af de smukkeste møbler, der nogensinde er lavet, og hvor stemningen er helt afslappet, forklarer Hans Henrik Sørensen.
Folk skal have det rart
Det betyder fx, at man kan tage sig et glas rødvin i baren, uden at skulle opgive sit værelsesnummer, og ikke hele tiden skal have sit nøglekort med, for at kunne bevæge sig rundt i hotellet.
- Prøv at høre her, vi har jo ikke flere gæster, end at vi ved, hvem de er. Vi ønsker, at de skal have det rart, og føle sig hjemme, på samme måde, som vi selv gerne vil have det, når vi er hjemme, mener Hans Henrik Sørensen.
På spørgsmålet, om dette er starten på en global kæde af Finn Juhl-hoteller, griner Hans Henrik Sørensen højlydt.
- Det vil jeg ikke love. Det har været hårdt, at få det her op at stå for sådan nogle som os, der jo ikke er hotelfolk. Men hvis der er nogen andre, der er interesserede i at åbne et Finn Juhl-hotel, så er vi ikke afvisende, siger han.