© iStock, Visit Aarhus m.fl.

New York Times: "Flyt dig København, Aarhus er stedet"

Den amerikanske avis opfordrer alle rejsende til at droppe København og i stedet kaste sig over Aarhus. Det er "Europe’s next hot-underground-grown-up-scruffy place to be."

"Move over København"

De fleste kender Aarhus eller har boet i byen på et tidspunkt i deres liv. De forbinder den med ungdom, en kæreste eller en bedstemor," siger krimiforfatteren Elsebeth Engholm til New York Times meget begejstrede rejsejournalist, Nathan Heller.

Og netop dét – at vi alle har en tilknytning til Aarhus gør måske, at vi er blevet blinde for den utrolige udvikling, byen har været gennem de seneste år. Aarhus er jo bare ... Århus, med bolle-å, AGF, julemarked i Den Gamle By og sådan. Eller?

Nej, det er ikke hele sandheden. Når selveste New York Times kommer springende med rejsetillæget Travel + Leisure, der bliver læst af tusinder, og journalisten laver den mest forelskede beskrivelse af 'verdens mindste storby', så må selv de mest stædige københavnere bøje sig.

Nathan Heller skriver ligefrem, at nu må København flytte sig, for Aarhus er stedet, man som turist skal besøge i Danmark.

"Den kan ikke konkurrere med størrelsen og variationen i København. Men det behøver den heller ikke. Aarhus er det sted, du tager til, når du har set alle hovedstæder i Europa og stadig håber, at der vil dukke en by op, du aldrig har hørt om - og som en overraskende soul mate vil feje fødderne væk under dig," skriver Heller.

"Aarhus er mere ungdommelig og varm end København"

"Europas næste hotte undergrunds-sted," kalder New York Times-journalisten den jyske hovedstad og motiverer det blandt andet med, at byen er mere ungdommelig og varm end København.
Nathan Heller elsker kombinationen af det gamle latinerkvarter, universitetsparken med den elegante 'campusfeeling' og de nye topmoderne, arkitektoniske tiltag.

Men der ER også sket meget i "Awhauws", som amerikanerne udtaler det. For eksempel har byen siden februar 2016 kunnet bryste sig af tre Michelin-restauranter - Restaurant Frederikshøj, Restaurant Substans og Restaurant Gastromé.

På arkitektursiden er der også store armbevægelser, blandt andet det nyrenoverede Moesgaard Museum, Isbjerget og Skandinaviens største bibliotek DOKK1.

Læs mere på bobedre.dk om seværdigheder og design i Aarhus