Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Klodens største luksushotel skyder op i Mekka

Dette bliver nok det tætteste, du kommer på Abraj Kudai, for eventyrhotellet med 10.000 værelser er forbeholdt rige pilgrimme – og den saudi-arabiske kongefamilie.

Fire helikopterlandingspladser, 10.000 forgyldte værelser, 70 gourmet-restauranter, man kan blive ved … Og som avisen The Guardian spøgefuldt påpeger: Bygherren bag det overvældende pilgrimshotel i Mekka forsætter sin 'bryllupskage-stil' fra andre steder i regionen.
Men det er skam alvorligt nok. Og koster 23 milliarder kroner.

Læs også: Se Henning Larsens stormoské i København

Det kæmpemæssige Abraj Kudai, som åbner i 2017, bliver det hidtil største 5-stjernede hotel på kloden, og det er en seriøs opgradering af indkvarteringen for de millioner af pilgrimme, som hvert år valfarter til ørkenbyen Mekka i Saudi-Arabien.

Dette luftfoto viser, hvordan det nye byggeri i Mekka nærmest æder sig ind på den gamle oldtidsby midt i ørkenen.

De færreste 'almindelige mennesker' vil dog få adgang, for store dele af hotellet er udelukkende bygget til og af den saudi-arabiske kongefamilie. De kongelige får deres egne etager og landingspladser, så de konstant kan svæve ophøjet over den støvede hob i oldtidsbyen.
Mekka burde være et tilholdssted for muslimer af alle slags, også dem uden penge på lommen, siger kritiske røster.

Læs også: Vild idé: Skyskraber med gletchere og jungler

Men den helt store debat kommer formentlig ikke, og de 10.000 værelser skal nok blive besat, om ikke af andre, så af alle Saudi-Arabiens mest velhavende venner.
Abraj Kudai kommer til at bestå af en kæmpe kuppel omgivet af 12 tårne – af nogle betegnet som et gigantisk 'ørkenfort'.
Bygningsværket ligger tæt på det ældste helligdom og verdens mest kendte valfartsmoské, kabaen, og kommer nok til at overstråle det traditionsrige oldstidsmonument - i hvert fald, når det handler om guld- og glimmer-effekter.

Relaterede Artikler