Karen Blixens safarihotel i Kenya blev giraffernes reservat

Karen Blixen og Denys Finch Hatton boede her under deres romantiske safarier. I dag får det gamle luksushotel i Kenya stadig fint besøg. Af truede Rothschild-giraffer.

Giraf-hotellet
© The Safari Collection

Om morgenen eller aftenen, når du og de andre safarideltagere sidder i den fine spisesal med træpaneler på væggene, skal du holde et ekstra øje med de friske frugtstykker på tallerkenen.

Det kan nemlig sagtens ske, at en lang og muskuløs hals pludselig sejler ind ad vinduet, og du ser ind i de vemodige øjne på en Rothschild-giraf – som hefter æder din frugt.

Godmorgen mennesker
© Giraffe Manor

Vi befinder os på Giraffe Manor i Kenya - med udsigt til de berømte Ngong-bjerge, som den danske forfatter Karen Blixen udødeliggjorde.
Blixen har boet netop her - på det traditionsrige safarihotel uden for Nairobi, og et af værelserne er navngivet efter hende.

De vigtigste beboere i dag er dog ikke turisterne, men en flok af de meget truede Rotcshild-giraffer, som lever op og ned ad hotellet.

Stil fra 30'erne
© The Safari Collection

Hotelværelserne er holdt i den gammeldags stil fra dengang, europæerne for alvor begyndte at interessere sig for Østafrikas naturoplevelser og tog på safarier i området.

Old school europæisk arkitektur

Man kan sagtens forestille sig 30'ernes selskabeligheder ved den smukke 'manor' her.

Meget få Rothschild-giraffer tilbage

Girafferne her er næsten udryddede og lever i dag kun i Kenya og Uganda, hvor man har været nødt til at oprette reservater til dem.
Området omkring Giraffe Manor er et sådant. Girafferne kommer og går, som de har lyst. Når de har snacket af gæsternes mad, vugger de tilbage til skoven.

Denys Finch Hattons minde

Eventyreren Denys Finch Hatton lærte Karen Blixen jagttricks, og de tog på safarier sammen. Et af værelserne er opkaldt efter ham.