© dezeen

Grøn urban trend: Luksushotel dækket af planter

Grønne tendenser har vokset sig umådeligt store i indretningen de seneste år. Nu rykker trenden også ud på ydersiden af bygningerne.

Frodige planter flyder ud mellem træblokkene på arkitektfirmaet Kengo Kuma & Associates' Eco-Luxury Hotel, der vil blive opført ved den sydlige bred af floden Seinen i Paris.

"Vi følte et behov for at skabe en grøn lunge i det tætte bydistrikt", forklarer Kengo Kuma. "Naturen finder sin plads i kernen af byggeriet - i en intim offentlig have, hvor alle sanser vækkes."

© dezeen

Ud over den smukke beplantning på ydersiden vil der blive anlagt en stor have i hjertet af komplekset. Haven bliver placeret mellem to af hotellets blokke, den U-formede hovedbygning 1Hotel og det separate hostel Slo Living.

© dezeen

På bygningens yderside skaber trekantede træprofiler plads til, at beplantningen kan vokse.

© dezeen

Varmen fra træet kombineres med luftflader skabt af metalplader, der også afspejler sollyset og gør bygningen mere levende, når lyset rammer.

© dezeen

Væggene, der ombryder den centrale have, vil blive forskudt for at skabe en række store terrasser og en swimmingpool, hvorfra der vil blive adgang til hotelværelserne.

© dezeen

Store vinduer vil på nederste etager åbne op for offentlige rum som sportsfaciliteter. Andre faciliteter inkluderer arbejdsområder, en restaurant og en tagterrasse.

© dezeen

Eco-Luxury Hotel følger en tendens med plantedækkede bygninger med nyere projekter, herunder et luksushotel i São Paulo og et byggeri i Beirut af Herzog & de Meuron.