Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grøn urban trend: Luksushotel dækket af planter

Grønne tendenser har vokset sig umådeligt store i indretningen de seneste år. Nu rykker trenden også ud på ydersiden af bygningerne.

© dezeen

Frodige planter flyder ud mellem træblokkene på arkitektfirmaet Kengo Kuma & Associates' Eco-Luxury Hotel, der vil blive opført ved den sydlige bred af floden Seinen i Paris.

"Vi følte et behov for at skabe en grøn lunge i det tætte bydistrikt", forklarer Kengo Kuma. "Naturen finder sin plads i kernen af byggeriet - i en intim offentlig have, hvor alle sanser vækkes."

© dezeen

Ud over den smukke beplantning på ydersiden vil der blive anlagt en stor have i hjertet af komplekset. Haven bliver placeret mellem to af hotellets blokke, den U-formede hovedbygning 1Hotel og det separate hostel Slo Living.

© dezeen

På bygningens yderside skaber trekantede træprofiler plads til, at beplantningen kan vokse.

© dezeen

Varmen fra træet kombineres med luftflader skabt af metalplader, der også afspejler sollyset og gør bygningen mere levende, når lyset rammer.

© dezeen

Væggene, der ombryder den centrale have, vil blive forskudt for at skabe en række store terrasser og en swimmingpool, hvorfra der vil blive adgang til hotelværelserne.

© dezeen

Store vinduer vil på nederste etager åbne op for offentlige rum som sportsfaciliteter. Andre faciliteter inkluderer arbejdsområder, en restaurant og en tagterrasse.

© dezeen

Eco-Luxury Hotel følger en tendens med plantedækkede bygninger med nyere projekter, herunder et luksushotel i São Paulo og et byggeri i Beirut af Herzog & de Meuron.

Håndplukket til dig