© Getty Images

Arkitektur og museer i verdensklasse: Her er din rejseguide til Oslo

Oslo har meget at byde på – ikke mindst til den kulturinteresserede. Læs med, når vi guider til de bedste arkitektur-, design-, og kulturattraktioner, du ikke må misse på din næste tur til den norske hovedstad.

Ikoniske bygninger, imponerende facader og verdensberømte museer. Overalt i Oslo støder du på et velkomponeret miks mellem rig historie og moderne design, der gør byen helt speciel. Et sandt mekka for en kultur-connoisseur.

Drømmer du om en tur til den norske hovedstad? Så kig med her, hvor vi i samarbejde med Aalborg Lufthavn guider til nogle af de bedste kulturoplevelser, du ikke må snyde dig selv for.

Operahuset i Oslo inviterer til en urban vandretur i byens smukkeste omgivelser.

© TRphotos/Shutterstock

Operahuset – bestig byens urbane fjeld

Forestil dig, at du vandrer i fjeldene i Norges smukke natur. Tag så den forestilling med dig, når du besøger Oslos operahus. Her må taget nemlig gerne betrædes – og faktisk bliver du opfordret til det. Ud fra tankegangen om, at den norske natur er for alle, har arkitektfirmaet Snøhetta skabt et enestående bygningsværk i hjertet af hovedstaden.

Gå en tur op på taget, og nyd udsigten over byen på din ene side og fjorden på din anden. Under dine fødder består Operahuset af tre forskellige scener og et væld af offentlige rum med spektakulære designs af kendte kunstnere som blandt andet dansk-islandske Olafur Eliasson.

MUNCH – et af verdens største enmands-museer

Vi kan ikke tale om Oslo uden også at nævne Edvard Munch. Den verdensberømte nordmand efterlod sig en stor – og særdeles anerkendt – samling, som han havde testamenteret til Oslo Kommune. Den unikke samling kan i dag opleves i det store, nye kunstvartegn MUNCH Museum på Oslos havnefront.

Oplev den farverige solnedgang over Oslo fra Ekebergparken – ligesom Edvard Munch gjorde det, da han blev inspireret til sit værk Skriget.

© Getty Images

Den historiske fæstning Akershus ligger smukt – og strategisk – placeret ud til Oslo fjord.

© Nanisimova/Shutterstock

Akershus Slot og Fæstning – historisk landemærke

Noget af det, der gør Oslo til noget særligt, er byens evne til at mikse nyt og moderne design med gamle, historiske bygninger. Akershus Slot blev bygget helt tilbage i middelalderen og er et oplagt sted at dykke ned i byens historie. Gå på opdagelse i fæstningsværket, nyd den flotte udsigt over Oslofjorden, og forkæl efterfølgende dig selv med en middag i historiske omgivelser på restauranten.

Er du vild med historiske bygninger, kan du også besøge Det Kongelige Slott, Stortingsbygningen og Nationaltheatret.

Kistefos Museum – moderne arkitektur med et twist

En time fra Oslo ligger et af Norges mest unikke museer. Kistefos Museum består af en imponerende skulpturpark i smukke omgivelser, et industrimuseum og to kunstgallerier med skiftende udstillinger. Og netop et af gallerierne er grunden til, at Kistefos er blevet verdensberømt. Kunstgalleriet The Twist er nemlig et veludført arkitektonisk mesterværk – galleri, bro og skulptur i en og samme bygning – og bestemt turen ud af Oslo værd.

I fjeldet under den verdensberømte skibakke ligger Holmenkollen Ski Museum, der er verdens ældste specialmuseum for ski og skisport.

© Getty Images

Holmenkollen – byens bedste udsigt

Når du besøger Oslo, skal du ikke snyde dig selv for Norges mest besøgte turistattraktion, Holmenkollen, og det tilhørende Ski Museum. Her kommer du helt tæt på den verdensberømte skihopbakke, og i museet under hopbakken bliver du guidet igennem vores nordiske naboers stolte skihistorie. Fra museet kan du tage elevatoren op til toppen af bakken, hvor du kan nyde den enestående panoramaudsigt over hele Holmenkollen-området, Oslo by og fjorden.