© iStock, D'Angleterre m.fl.

Amerikanske top-medier knuselsker København

Et amerikansk magasin har igen igen udråbt København som 'verdens bedste by', og et luksusmagasin svælger i hovedstadens restauranter og hoteller. Måske er der noget om snakken.

Copenmania: København er verdens bedste by igen igen

Vi risikerer, at millioner af amerikanerne immigrerer til Danmark i det 21. århundrede, hvis deres toneangivende medier ikke snart holder op med at knuselske os. Eller – spøg til side – det regner med roser fra USA til især hovedstaden.

Senest har designmagasinet Metropolis udråbt København til verdens bedste by at leve i.
Byen lovprises især for de nye tiltag for cyklister. Hvor vi danskere er vant til at cykle og måske ikke kan mønstre den helt store fascination af nye cykelbroer, kan amerikanerne ikke få armene ned.
Især Olafur Eliassons cirkelbro modtager klapsalver, ligesom Københavns offentlige pladser og udendørsliv får høje karakterer.

I Berlingske Tidende man læse følgende om 'Copenmania':
"Faktisk har København så mange gode løsninger, at flere andre byer - blandt andet den amerikanske storby New York er blevet »Copenhagen-ized« ved at lade sig inspirere af nogle af løsningerne i den danske hovedstad.”
Dette understreges også af den danske superarkitekt Bjarke Ingels' succes i New York, hvorBIG's beboelsesejendom ved Hudson-floden er det nyeste eksempel på en kombination af det amerikanske skyskraber og danske gårdkarrer, en gårdskraber.

Amerikansk magasin: Nimb er så eksklusivt, at vi ikke kunne få et værelse

København har også haft besøg af det velansete luksusmagasin, Luxurious Magazine, hvis kræsne og kultiverede skribent har turet rundt på de absolut mest eksklusive hoteller og restauranter.
Leanne Kelsall blev næsten boende, i hvert fald de steder, hun kunne få værelse, for som hun skriver om Nimb Hotel i Tivoli:

"Dét er faktisk så eksklusivt, at selv JEG ikke kunne få værelse der under mit ophold."
Leanne Kelsall er bjergtaget over, at Nimb ligger i selve Tivoli ('den anden ældste forlystelsespark i verden'), og hun fremhæver bygningen som et sødt lille palads.
Desuden er stedets restaurant, hvor anmelderen rent faktisk næsten besvimede af glæde, en af verdens absolut bedste, konkluderer hun.

Amerikanernes begejstring lærer os at sætte pris på det, vi har

I det hele taget kan vi som danskere (og københavnere) lære meget af andres syn på os. Måske kan amerikanernes begejstring få os til at sætte mere pris på nogle af de ting, vi til dagligt tager for givet - og formentlig brokker os over.
Det er selvfølgelig de færreste af os, som tilbringer masser af tid på luksushoteller og restauranter i hovedstaden, men Luxurious Magazines guide rummer mere end fine fornemmelser.

Leanne Kelsall er for eksempel målløs over 5-stjernede D'Angleterres placering lige ved siden af 'verdens længste gågade' og Det Kongelige Teater.
Som københavner er man nok ikke så imponeret af Strøget i det daglige, og Kongens Nytorv har aldrig været mere rodet, men amerikanerne dåner over lilleputstilen i det hele.
Og så må vi selvfølgelig ikke glemme deres store kærlighed til H.C. Andersen. Amerikanerne og kineserne elsker ham mere, end vi gør, og det kommer for eksempel til udtryk ved Leanne Kelsalls jubel over, at den kære digter engang har sovet på D'Angleterre.

"Era Ora er den bedste italienske restaurant udenfor Italien"

Men det ville være unfair at afskrive amerikanernes glæde over København som et 'eventyr-fænomen'.
Når byen gang på gang får titlen 'verdens bedste', må der være noget om snakken, og vi er forkælede, hvis vi ikke sætter pris på de fortrin, her er.
Desuden har byen rent faktisk 16 Michelin-restauranter og masser af arkitektoniske seværdigheder.
Luxurious Magazines udsendte spiste og drak rigtig godt på turen til København: På Era Ora, Geranium, Noma (selvfølgelig), blot for at nævne en håndfuld.
Om Era Ora skriver hun, at godt nok ejer Noma 'limelightet', men Michelin-veteranen Era Ora bør være på alle madelskeres bucket list. Den italienske restaurant på Christianshavn er i følge alverdens madanmeldere den bedste udenfor Italien, og Luxurious Magazine er enig.
Læs resten af anmeldelserne her.