6 norske drømmehoteller ved fjorden

Magiske Norge ... Tænk at tilbringe bare en forlænget weekend i disse overvældende omgivelser! Her er 6 norske hoteller med fjordudsigt.

100 års stemning inspireret af Alperne
© Kviknes Hotel

Hotellet blev bygget i 1910 i alpestil, som klæder omgivelserne ved Sognefjord ganske glimrende. De fleste af værelserne på Kviknes Hotel ligger i en moderne tilbygning, men stemningen har ikke ændret sig de seneste 100 år.
Hotellet er særligt kendt for de fine træskærerarbejder.

Læs mere om Kviknes her

Bjælkehus med moderne komfort
© Storfjord Hotel

Storfjord Hotel smyger sig op ad fjeldet med den smukkeste udsigt over Sunnmøre og fjorden. Hotellet er forholdsvist nyt, men opført af bjælker og indrettet traditionelt i den lokale stil. Her er meget smukt indrettede værelser.

Mere om Storfjord Hotel

Prisvindende arkitektur ved Geirangerfjord
© Juvet Landscape Hotel

Omgivelserne smelter sammen med arkitekturen her på Juvet Landscape Hotel, hvor ni separate hytter i moderne stil nærmest svæver Valldøla-floden tæt på den verdensberømte Geirangerfjord. Arkitekturen har fået flere priser og kaldes 'Valhalla på jorden'.

Se flere flotte fotos fra Juvet her

Karen Blixen og Roald Amundsen boede her ...
© Hotel Union Øye

Hotel Union Øye har en fabelagtig historie bag sig. Siden hotellet ved Hjørundfjord åbnede i 1891, har rækken af berømte gæster været mildest talt overvældende: Karen Blixen, Roald Amundsen, Henrik Ibsen, Edvard Grieg – for blot at nævne en håndfuld.

Læs mere her

Gammelt handelssted
© Classic Norway

Angvik Gamle Handelssted ... ja, navnet indeholder næsten stemningen i sig selv.
Tidligere var hotellet ved Tingvoll Fjord et samlingssted for folk, der handlede med tømmer. Resortet tilbyder 37 værelser med forskellig indretningsstil.

Læs også: Sov under nordlyset i glaskuppel

Trækplaster for rige fra Bergen
© Solstrand Hotel

Solstrand Hotel ved Bjørnefjorden var trækplaster for Bergens rige borgere allerede i slutningen af 1800-tallet, og standarden er ikke blevet ringere siden.
Det smukt restaurerede hotel rummer blandt andet en prisbelønnet spa.

Læs mere om Solstrand