12 af verdens smukkeste, forladte steder

Selvom landskaber og bygninger er forladte, kan de sagtens have charme. Vi har samlet 12 af verdens smukkeste, forladte steder i galleriet her.

Maunsell Forts, England
© Getty

Disse tårnhøje jernskeletter fra Anden Verdenskrig blev brugt til at beskytte Englands kyster fra tyske angreb. I dag er forterne forladt, men der er tale om, at de skal omdannes til et luksushotel.

The Floating Forest, Australien
© Getty

The Floating Forest ligger i Homebush Bay ved Sydney, som dybest set er en skibskirkegård. Dette skib er dog enestående i forhold til de andre forladte skibe, da det er fyldt med spirende mangrovetræer.

Tunnel Of Love, Ukraine
© Getty

Tunnelen i Klevan i den nordvestlige del af Ukraine har taget form over en lang årrække, hvor et tog dagligt kørte frem og tilbage på rutens skinner. I dag bruges tunnellen stadig af tog, men er også en populær vandrerute blandt turister - særligt dem, der er forelskede.

Six Flags, New Orleans
© Flickr/Prokeoni Cabral

Denne forlystelsespark i New Orleans er ikke længere fyldt med råb, hvinen og duften af popcorn. Parken blev ødelagt af orkanen Katrina i 2005, og efter stormen var parken for dyr at genoprette, og blev derfor efterladt.

Bodiam Castle, England
© Getty

Bodiam Castle er en engelsk borg nær Robertbridge i East Sussex. Efter at have overlevet adskillige krige, blev borgen efterladt og er idag en turistattration.

Ross Island, Indien

Ross Island ligger i South Andaman, Indien og var engang et britisk administrativt centrum for den indiske straffelov. Sidenhen blev øen forladt, og er nu overgroet med vilde figentræer, som giver en fantastisk jungle-vibe.

Kolmanskop, Namibia

Denne by blev grundlagt i Namibørkenen i 1908 efter en mand fandt en diamant, mens han arbejdede i området. Byen blev dog efterladt i 1954, da alle ressourcer var opbrugt. Boligerne, der blev efterladt, er nu fyldt med sand.

Gougi Island, Kina

Denne smukke, forladte fiskerby med frodige bygninger dækket af vedbend og grøn bevoksning ligger i Kina langs Yangtze-floden.

Dome Homes, Florida
© Getty

Lige ud for kysten af Marco Island i Cape Romano, Florida ligger disse små bygninger, der ligner små, forladte rumskibe. I virkeligheden blev bygningerne brugt som sommerhuse, men blev ødelagt af orkaner og en stigende vandstand.

 Christ of the Abyss, Italien

Christ of the Abyss befinder sig i 8 meters dybde ud for Key Largo i Italien. Skulpturen er en af verdens mest besøgte undersøiske attraktioner.

Saint Nicholas Church, Makedonien
© Getty

Denne oversvømmede kirke ligger i Mavrovo-søen i Makedonien.

Hirta, Skotland
© Flickr/Irenichrhonda

Hirta var engang en frodig ø med mange beboere, men i 1930'erne blev folk evakueret på grund af sult og barske vejrforhold.