Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

12 af verdens smukkeste, forladte steder

Selvom landskaber og bygninger er forladte, kan de sagtens have charme. Vi har samlet 12 af verdens smukkeste, forladte steder i galleriet her.

Maunsell Forts, England

© Getty

Disse tårnhøje jernskeletter fra Anden Verdenskrig blev brugt til at beskytte Englands kyster fra tyske angreb. I dag er forterne forladt, men der er tale om, at de skal omdannes til et luksushotel.

The Floating Forest, Australien

© Getty

The Floating Forest ligger i Homebush Bay ved Sydney, som dybest set er en skibskirkegård. Dette skib er dog enestående i forhold til de andre forladte skibe, da det er fyldt med spirende mangrovetræer.

Tunnel Of Love, Ukraine

© Getty

Tunnelen i Klevan i den nordvestlige del af Ukraine har taget form over en lang årrække, hvor et tog dagligt kørte frem og tilbage på rutens skinner. I dag bruges tunnellen stadig af tog, men er også en populær vandrerute blandt turister - særligt dem, der er forelskede.

Six Flags, New Orleans

© Flickr/Prokeoni Cabral

Denne forlystelsespark i New Orleans er ikke længere fyldt med råb, hvinen og duften af popcorn. Parken blev ødelagt af orkanen Katrina i 2005, og efter stormen var parken for dyr at genoprette, og blev derfor efterladt.

Bodiam Castle, England

© Getty

Bodiam Castle er en engelsk borg nær Robertbridge i East Sussex. Efter at have overlevet adskillige krige, blev borgen efterladt og er idag en turistattration.

Ross Island, Indien

Ross Island ligger i South Andaman, Indien og var engang et britisk administrativt centrum for den indiske straffelov. Sidenhen blev øen forladt, og er nu overgroet med vilde figentræer, som giver en fantastisk jungle-vibe.

Kolmanskop, Namibia

Denne by blev grundlagt i Namibørkenen i 1908 efter en mand fandt en diamant, mens han arbejdede i området. Byen blev dog efterladt i 1954, da alle ressourcer var opbrugt. Boligerne, der blev efterladt, er nu fyldt med sand.

Gougi Island, Kina

Denne smukke, forladte fiskerby med frodige bygninger dækket af vedbend og grøn bevoksning ligger i Kina langs Yangtze-floden.

Dome Homes, Florida

© Getty

Lige ud for kysten af Marco Island i Cape Romano, Florida ligger disse små bygninger, der ligner små, forladte rumskibe. I virkeligheden blev bygningerne brugt som sommerhuse, men blev ødelagt af orkaner og en stigende vandstand.

 Christ of the Abyss, Italien

Christ of the Abyss befinder sig i 8 meters dybde ud for Key Largo i Italien. Skulpturen er en af verdens mest besøgte undersøiske attraktioner.

Saint Nicholas Church, Makedonien

© Getty

Denne oversvømmede kirke ligger i Mavrovo-søen i Makedonien.

Hirta, Skotland

© Flickr/Irenichrhonda

Hirta var engang en frodig ø med mange beboere, men i 1930'erne blev folk evakueret på grund af sult og barske vejrforhold.

Relaterede Artikler