Oplev Umistelige landskaber igennem Virtual Reality

Dansk Arkitektur Center giver dig chancen for at opleve indlandsisen og Vadehavet på helt nye måder.

© Dansk Arkitektur Center / R. Hjortshoj

Umistelige landskaber

DAC (Dansk Arkitektur Center) er aktuel med udstillingen “Umistelige landskaber” af arkitekt Dorte Mandrup. Udstillingen omdanner DAC til et drømmende landskab, hvor besøgende kan gå opdagelse.

© Dansk Arkitektur Center / MIR
© Dansk Arkitektur Center / Adam Mørk

En kommende stjerne på den internationale arkitekturscene

Der er opstillet fire af Mandrups bygningsværker: Hendes tre Vadehavscentre i henholdsvis Danmark, Tyskland og Holland samt Illulissat Isfjordscenter i Grønland. Alle repræsenterer centrale historier og skrøbelige landskaber I Grønland og ved Vadehavet:

– Dorte Mandrup er Danmarks kommende stjerne på den internationale arkitekturscene. Med sit unikke formsprog og særlige æstetik, sætter hun med sine bygninger ude i verden dagsordenen for en ny global arkitektur. Med poesi og æstetik handler arkitekturen om det, der er større og langt ældre end os mennesker. Arkitekturen tager livtag med selve grundlaget for livet, med kloden, klimaet og de kræfter, der udspiller sig lige nu og her, siger Kent Martinussen, adm. direktør i Dansk Arkitektur Center.

Du kan også opleve DACs udstilling "Nutidens forbrug – Fremtidens problemer".

© Dansk Arkitektur Center / R. Hjortshoj

På opdagelse i landskabs-installationer

Besøgende vil på egen krop mærke arkitektur og natur, når de oplever de store bygningsværker igennem VR-film og landskabs-installationer, hvor man kan svæve ud over indlandsisen og vadehavet, og se projekterne blive til.

Hvorfor bygger man i landskaber, der er truet af klimaforandringer? Og hvordan lader man landskabet forme arkitekturen? Det er nogle af de spørgsmål, som Mandrup besvarer med sin udstilling.

Udstillingen løber fra 22. marts til 26. maj 2019 i Udstillingsforum, Dansk Arkitektur Center. Læs mere her.

© Dansk Arkitektur Center / R. Hjortshoj