Nyt urbant hotel i København vil levere prisvenlig luksus til folket

“Gæsterne tilbydes de faciliteter, de ville forvente på et luksushotel med en god beliggenhed, men uden et luksushotels prisniveau.”

© CitizenM

Prisvenlig luksus

Den hollandske hotelkæde CitizenM har netop åbnet deres første hotel i København. CitizenM har som filosofi ideen om ”affordable luxury for the people” – prisvenlig luksus til folket.

Luksus er i den forbindelse blandt andet en yderst central beliggenhed, hvilket man må sige, at placeringen på Rådhuspladsen i København er. Fra Rådhuspladsen er der ikke langt til hverken Tivoli, Hovedbanegården eller Nationalmuseet - og fra 2019 er der også en metro, der gør det nemt og hurtigt at komme til lufthavnen.

© CitizenM

Det københavnske CitizenM er det 14. af sin slags på verdensplan og det første i skandinavien.

© CitizenM
© CitizenM

Alle værelser har et stort vindue og en overflod af naturligt lys.

© CitizenM

På 7. etage kan gæsterne nyde den spektakulære udsigt over Københavns tage, mens de nyder mad og drikke - uanset tidspunktet. CanteenM har nemlig åben hele døgnet.

© CitizenM

Fællesområdet på 7. etage er indrettet med møbler fra schweiziske Vitra, hvor der indgår både Verner Panton og Jasper Morrison. Reolerne er dekorerede med et udvalgt mix af lokal samtidskunst og designobjekter.

Netop lokal kunst er én af grundstenene i CitizenMs visuelle DNA. Blandt andet pryder den danske kunstner Husk Mit Navn en hel væg - og hans kunst er i øvrigt også at finde på flere af værelserne.

© CitizenM

CitizenM ønsker med egne ord at disrupte hotelbranchen og én af de ting, de vil gøre op med, er den uigennemskuelige klassificering af værelser, som de fleste hoteller operer med. De 238 værelser på CitizenM har derfor alle sammen samme klassificering og pris. Prisen for en overnatning starter på 730 kr., men kan variere efter udbud/efterspørgsel.

© CitizenM