Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ny udstilling: Her kan du prøve at sidde i en af Dronningens nye taffelstole

Vi skal mærke vores kulturhistorie og ikke bare høre om den - det er udgangspunktet for udstillingen ’Den gode historie.’

En udstilling der bygger bro

Allerød Bibliotek har indgået et samarbejde med den lokale virksomhed PP-Møbler samt Byforum Allerød om en ny særudstilling, der bygger bro mellem litteratur, dansk møbelkunst, bæredygtighed, lokalhistorie og kulturarv.

“Den gode historie” hedder særudstillingen, som blandt andet lader de besøgende på Allerød Bibliotek finde de gode historier mellem levende træer, lydinstallationer, håndværk i proces og stoleklassikere fra arkitekten Hans J. Wegner og PP Møbler. Her er der også mulighed for at sidde i en af Dronningens nye taffelstole, som er fremstillet af PP-Møbler.

Dronningens nye taffelstol

© Karin Kaster - // Dronningens nye taffelstol

Kulturhistorie på hverdagsniveau

Udstillingen varer i fire dage (3.-6. juni) og består af af en række delarrangementer i lokalområdet, der forbinder biblioteket og litteraturen med naturen, byen og borgerne.

Udover aktiviteterne på biblioteket byder udstillingen også på skovvandring, værkstedsbesøg hos PP møbler, kronejagt i bymidten, foredrag med Samuel Rachlin samt talk og oplæsning med Knud Romer og Lone Hørslev, som hver især har bidraget med et stykke poesi til udstillingen.

De besøgende kan se frem til en livlig udstilling, som løfter både den lokale kulturhistorie og vores fælles kulturarv ind i hverdagen og et sanseligt nu. Læs mere om udstillingen her.

Håndplukket til dig