Mille Kalsmose overrasker med banebrydende udstilling

Med sin nye udstilling beviser Mille Kalsmose, at hun ikke er bange for at skille sig ud eller udfordre den danske kunstscene.

mille kvalsmose kunst udstilling horsens kunstmuseum
© Mille Kalsmose

The Shape of Us

På Horsens kunstmuseum præsenterer Mille Kalsmose i øjeblikket sin udstilling "The Shape of Us", der fremtvinger en sensualitet og nysgerrighed hos danskerne. De store, vide skulpturer er nemlig i en helt anden skala, end hvad der normalt ses på kunstscenen i Danmark. Udstillingen er aktuel på Horsens Kunstmuseum frem til d. 20/1 2019.

Det er tydeligt at se, at Mille Kalsmose ikke er bleg for at bryde rammerne for, hvad en skulptur kan og ikke mindst bør. Hvert eneste værk står som en individuel skulptur, men de fortæller alle den samme historie om at skabe en identitet inden for de sociale rammer.

made in time mille kvalsmose kunst udstilling horsens kunstmuseum
© Mille Kalsmose

Det er netop sammenvævningen af det materielle og det humane, der interesserer Mille Kalsmose, hvor hun stræber efter at manifistere denne umulige kontrast i sin kunst. Derfor tager "The Shape of Us" afsæt i selve nedbrydelsen af vante tankemønstre for derved at forstå relationen mellem det indre og det ydre.

Sammen med kultursociolog Emilia Van Hauen udfordrer Mille Kalsmose den vante forståelse for menneskelige relationer ved et event på Horsens Kunstmuseum. Her bliver alt fra fællesskabets opløsning til hvilken betydning æstetikken har i et overstimuleret samfund diskuteret med henblik på at udvide vores virkelighedsopfattelse til at kunne forstå, at individ og objekt ikke er hinandens modsætninger.

Eventet finder sted d. 12. januar kl. 14-16.

mannen og kvinnen mille kvalsmose kunst udstilling horsens kunstmuseum
© Mille Kalsmose