I spidsen for køkkenet står den 27-årige stjernekok Daniel McBurnie med dansk-britisk baggrund. Han tryller med grundlæggende, meget enkle råvarer. I teamet indgår også restaurantchefen Rasmus Marquart, der vandt det nordiske mesterskab for sommelierer i 2019, mens Nina Højgaard Jensen, som vandt sølv i verdensmesterskabet for sommelierer, også i 2019, tager sig af vinmenuerne.
Et maritimt udtryk, som taler sammen med omgivelserne
I restauranten ved siden af bliver man sat ved et af de smalle, ellipseformede borde med bordplader af flerfarvede glasfelter, som skaber et polykromt, vibrerende skyggespil på gulvet, som giver associationer til fyrtårne. Stolene har bl.a. referencer til bøjer på havet.
Spiseenhederne skærmes af udspændte sejl i stof fra Kvadrat. De synes at fange vinden og skaber bevægelse i rummet, samtidig med at de også forsyner de spisende med en intimitet, som kan være ønskelig under indtagelsen af de mange serveringer.
Hele restauranten er præget af et maritimt udtryk, som samtaler med fjorden, havnen og lystbådehavnen uden for den ikoniske bygning. På to terrasser er der både levende ild fra den specialkonstruerede grill og is fra en issøjle. Her bliver gæsterne aktiveret, når de under middagen bliver kaldt ud for at besigtige råvarerne – eksempelvis fisk og skaldyr, som restauranten sædvanligvis får fra Vejle Fjord – eller når de skal hente is eller kolde drikke. Ligesom grillen indgår issøjlen aktivt i selve den gastronomiske proces.
Det hele handler om natur – især den omkring Fjordenhus og restaurant Lyst, hvor en ny og bæredygtig madetik faciliteres af det stedsspecifikke og originale design.
Ikke kun Vejle, men hele Danmark har fået et helt enestående gastronomisk tempel, hvor form og indhold eller kunst og gastronomi smelter sammen til en oversanselig oplevelse med bæredygtighed som etisk grundprincip.