Kig ind i Danmarks længste træhus: Svinkløv Badehotel

"Som hyldest og respekt til det gamle Svinkløv er det nye hus bygget af træ så langt hen ad vejen som overhovedet muligt."

© Jens Linde

Badehotel med ro

Roen er i højsædet på det genetablerede Svinkløv Badehotel, hvor Jammerbugtens natur er inviteret med indenfor i form af fine farver og naturlige materialer. Det hele synes at gå op i en højere enhed og danner de perfekte rammer for stilhed og fred midt i klitterne.

Smuk udsigt fra Svinkløv Badehotel bag de gule gardiner

// Stolen vester er Chris Liljenberg Halstrøms eget design og pryder restauranten på Svinkløv Badehotel. Den er nu sat i produktion af Skagerak, og sammen med de marehalmsgule gardiner og farvede paneler inviteres naturen med indenfor på det genetablerede badehotel – Danmarks længste træhus.

© Jens Linde

En kedelig slutning...

Da Svinkløv Badehotel nedbrændte for knap fire år siden, efterlod det mange mennesker med minder fra et sted, der var så meget mere end Danmarks længste træhus. Det viste sig dog langtfra at være et ærgerligt punktum på badehotellets ellers lange historie.

...blev til en frisk start

Det var nærmere en mulighed for at begynde på en frisk. En slags Svinkløv 2.0, om man vil. Indretningen stod designer Chris Liljenberg Halstrøm for i tæt samarbejde med Louise og Kenneth Toft-Hansen, der driver badehotellet i dag.

Smukt badehotel med hvide paneler
© Jens Linde

Naturens farver er gennemgående i indretningen

– Helt overordnet ønskede vi at genskabe den sommerhusstemning, der var på Svinkløv før branden, dog i et lidt lettere udtryk end før. Farverne er knap så mættede, og tekstilerne er mere transparente. Der er kun lige
præcis det, man har behov for, så den smukke natur uden for vinduerne får plads og kommer til sin ret, fortæller Louise Toft-Hansen.

Og netop naturen gennemsyrer hele indretningen, hvor farverne understøtter den farveskala, Jammerbugten byder på. Klitterne, stranden og havet er trukket indenfor og repræsenteres i alt fra gardiner og tæpper til møbler og maling.

Fine gardiner præger badehotellet
© Jens Linde

Hver stue har sin egen farve

– Gennem mange år har de forskellige stuer haft samme farvetema: lilla, grøn, rød, blå og gul stue. Det besluttede vi at holde fast i, da det er en central del af, hvordan man omtaler de forskellige dele af hotellet. Tidligere var farverne fortolket noget klarere, men vi valgte at finde de fem farver i naturen, der er lige udenfor, fortæller Chris Liljenberg Halstrøm.

Derudover er træ blevet anvendt til at trække en varme og gedigenhed ind i indretningen. Særligt i restauranten føles naturen helt tæt på med de marehalmsgule gardiner, grå plankegulve og Chris Liljenberg Halstrøms spisebordsstol, Vester, i umalet egetræ, som hun designede specifikt til formålet.

– Vester er nu sat i produktion ved Skagerak og er et håndgribeligt minde fra det lange samarbejde med Louise og Kenneth, der udviklede sig til et venskab. Undervejs i forløbet blev de desuden forældre til lille Vester, som stolen er opkaldt efter. Den slags minder mig om de vigtige ting i livet, fortæller Chris Liljenberg Halstrøm.

Smuk og stor spisestue på badehotellet.

// Farvetemaerne lilla, grøn, blå, rød og gul går igen fra det oprindelige badehotel og repræsenterer Jammerbugtens farveskala. I dag er farverne dog nedskaleret og viser sig primært i gardiner, keramik, puder og stearinlys.

© Jens Linde

Et hyldest til det gamle hotel

I stuerne har man desuden valgt at lade de store, bærende søjler af douglasgran stå råt og ubehandlet som et vidnesbyrd om den trækonstruktion, der bærer badehotellet.

– Som hyldest og respekt til det gamle Svinkløv er det nye hus bygget af træ så langt hen ad vejen som overhovedet muligt. Der var utallige historier i væggene på det gamle træhus, og branden vil selvfølgelig altid være en del af Svinkløvs historie. Alligevel har vi formået at skabe et lettere og mere nutidigt badehotel, som ikke står i skyggen af det gamle, men derimod har sin egen stærke berettigelse, siger Louise Toft-Hansen, der er overbevist om, at de hjemlige rammer, naturen og muligheden for total afkobling er lige netop det, der får gæsterne til at vende tilbage sæson efter sæson.

Chris Liljenberg Halstrøm ser selv frem til snart at skulle vende tilbage til badehotellet – denne gang som gæst.

Vil man opleve, hvordan det gamle hus så ud, udkom i 2016 bogen Svinkløv Badehotel, som nu er et historisk bevis på det gamle hotels sfære.