Kirsebærtræerne vokser i Washington DC
© iStock

Guide: Tag dit livs bedste fotos af blomstrende kirsebærtræer

Kirsebærtræerne springer ud lige om lidt. Det sker simultant i fx Tokyo, Washington og København. Få tips til at tage de bedste fotos af begivenheden her - og del dem med os!

Det sker nu! Kirsebærtræerne blomstrer i Danmark 2016

Det sker formentlig denne weekend, d. 15 – d. 17. april 2016 i København. De viunderlige kirsebærtræer blomstrer på blandt andet Assistens Kirkegård, Bispebjerg Kirkegård og i Kongens Have.
Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, som finder sted samtidig flere steder i verden.

Japanerne holder ligefrem en folkefest, Sakura, til ære for kirsebærtræernes udfoldelse.

6 tricks til at tage årets smukkeste fotos af kirsebærtræer i blomst

Time giver her 6 tips til, hvordan du tager perfekte fotos af naturens mirakel.

  1. Begynd altid med en god app, som kan styre kameraets fokus osv. Din iPhone har sine egne 'native' apps til formålet, men måske skulle du downloade en ny, såsom Camera + og VSCO.

  2. Stå tidligt op eller bliv ude længe. De ideelle lysforhold er der omkring solopgang og solnedgang. Farverne står stærkest, når de ikke er udvandet af solens zenith. Der findes faktisk apps, som kan give dig et praj om de magiske tidspunkter.

  3. Tænk i nye vinkler. Hvis vinden får fat i træerne, og blomsterbladene skøjter henover trætoppene, er dette måske DIT foto-øjeblik. Kig også efter kontraster, så det hele ikke er én stor, lyserød sky.

  4. Vær tålmodig. Du er formentlig ikke den eneste, som er taget afsted for at nyde og fotografere kirsebærblomster, og du har nok ikke lyst til at have en masse fremmede med kameraer med på dit motiv.

  5. Gå gelt tæt på, og eksperimentér med dit kameras dybdeskarphed. Leg med kompositionerne.

  6. Når du er klar til at gå på Instagram med billederne, kan du med fordel vælge nogle af de mest populære hashtags, for eksempel #spring, #copenhagen osv.

OG husk også at dele dine fotos på Instagram med hashtagget #bobedredk – vi vil så gerne se dem! Følger du os ikke allerede, kan du finde vores Instagramprofil under @bobedredk.