Lisa og hendes familie gav sig selv en vild udfordring: “Selv en liter mælk bliver enormt værdifuld”

Kunne du leve i 3 måneder, helt uden at bruge penge?

3 måneders forbrugs-detox

Kunne du leve i 3 måneder, helt uden at bruge penge? Ingen ture til supermarkedet, kiosken eller købmanden. Alt hvad du og din familie spiser, skal I selv dyrke, bytte jer til eller finde i naturen.

Den udfordring gave Lisa Grue og hendes familie sig selv. Familien består - ud over Lisa - af hendes mand Denis Sytmen og deres nu 11årige søn Mika.

© Denis Sytmen
© Denis Sytmen
© Denis Sytmen

Kan detoxen anbefales?

Lisa understreger, at det ikke er deres intention, at folk skal prøve at leve som de har gjort. Men hun håber, at deres eksperiment kan inspirere andre til at lave deres egne eksperimenter, og flytte sig lige så langsomt hen mod en større opmærksomhed på naturen, og på den mad vi indtager.

Hvordan skal familien så leve nu, hvor eksperimentet er slut? Vil de vende tilbage til det, som Lisa selv kalder den “øsle livsstil”?

– Vi er nået frem til, at vi vil prøve at tage en uge om måneden, hvor vi har handlet det vigtigste ind, som vi nu ved er mælk, smør og gær. Og så må vi kun bruge det, vi allerede har derhjemme. De fleste familier har enormt meget mad på lager i deres skuffer og skabe, så det kan man sagtens gøre, uden at kræver mere, end at man er lidt kreativ, fortæller Lisa.

På den måde tænker hun, at de kan holde fast i fornemmelsen af, hvad ting er værd. Med tiden håber hun, at andre vil hoppe med på vognen og holde en forbrugsfri uge om måneden.

© Denis Sytmen